Raar geluid na vervanging koolborstels Bosch wff 1201

Orlando

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb thuis een Bosch WFF 1201, ongeveer 7 jaar oud (1201NL/01FD 7910 00361) en een paar dagen geleden hield de motor ermee op. Na diverse fora te hebben bezocht ben ik tot de conclusie gekomen dat de koolborstels versleten waren. Maar nadat ik nieuwe koolborstel erin heb gezet hoor ik nu een gierend/zagend geluid zodra de trommel ronddraait :!:
Is dit normaal? ik bedoel kan een koolborstel er verkeerd inzitten waardoor dat geluid onstaat? Voor de duidelijkhuid, als ik de wasmachine bijvoorbeeld op spoelen zet dan draait de trommel wel rond. Als iemand een idee heeft dan hoor ik het graag. Alvast bedankt

M.v.g.,

Orlando
 

Pepjo

  • #2
Ik weet niet of de koolborstels voorgevormd waren ?
Uit een ander "koolborstel-topic" :
Het viel me wel op dat de koolborstels allebei op een andere manier weer terug geplaatst moesten worden. De ene met de schuine kant naar boven en de andere naar onderen.
Ze zijn dan al aangepast aan de collector waar ze op aansluiten.
 

Orlando

  • #3
De koolborstels waren al wel voorgevormd, Ik neem aan dat ze goed zitten anders zou de motor toch niet draaien. Nu maar hopen dat het geluid een keer weggaat.

M.v.g.,

Orlando
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Komt de motor met centrifugeren ook op toeren ?
 

Orlando

  • #5
Ja de de motor komt ook gewoon op toeren, verder is alles normaal.
 

Orlando

  • #6
Wat me trouwens wel opvalt is dat als de trommel linksom draait, dan is het geluid wel een stuk zachter dan wanneer het rechtsomdraait... :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het lijkt me toch beter de koolborstels even te inspecteren op een goed contact met de collector.
 

Xandra

  • #8
Hoi Orlando,

Vorige maand is bij mijn wasdroogcombi nieuwe koolborstels geplaatst (zie mijn topic) en de monteur waarschuwde mij al dat de machine meer geluid zou produceren en dat dat normaal is.

Groetjes,
Xandra.
 

Orlando

  • #9
Hi Xandra,

Dank je voor de bevestiging maar ik denk dat ik vanavond die wasmachine nog een keer ga checken op de plaatsing van die koolbortels. En als dat geluid aan blijft houden dan leg ik me er gewoon bij neer. Tsja een gierende wasmachine is beter dan en een non-actieve denk ik dan dan maar

M.v.g.,

Orlando
 

Wasmannetje

  • #10
Let daarbij wel even op de collector, dat is het koperen lamellengedeelte waar de borstels op gemonteerd zitten.

Als daar een kerf in zit kan dat geluid veroorzaken. Wat je ff kunt doen is de koolborstels even afslijpen aan de 2 korte kanten daarvan. Dus aan elke koolborstel iets afvijlen.

Overigens het fenomeen meer geluid kan inderdaad wel kloppen, komt namelijk voor.

Gr wasmannetje
 

Orlando

  • #11
Ik heb zonet de wasmachine weer es gechecked en ik ben tot de conlusie gekomen dat een van de koolborstel verkeerd zat. Ik heb namelijk die ene koolborstel weer anders erin gezet. En nu draait mn wasmachine zonder dat gierende/zagende geluid . Dus blijkbaar kan je bij dit type wasmachine de koolborstel(s) er verkeerd in doen, waardoor dat geluid ontstaat, en nog gewoon een wasje draaien. En ik maar denken dat die koolborstels er maar op een manier erin kunnen....anyway eind goed al goed.
Nog bedankt voor de reacties allemaal.

M.v.g.,

Orlando
 

Pepjo

  • #12
Veel plezier met de was. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu