Raampje wegwerken en isolatiee

Badkamertje

  • #1
In een kleine kamer moet een badkamer komen. We willen het raampje (houten kozijn, dubbel glas) aan de binnenkant, dus in het kozijn dichtmaken met gasbeton blokken, zodat we die muur kunnen gebruiken voor een douchewand. Ik wil nu tussen het gasbeton en het kozijn/glas een isolatielaag aanbrengen met glaswolmat. Is dit verstandig ivm evt vocht/condens op de binnenkant van het glas? Omdat het raam (1e verd) alleen nog van buiten open kan dmv enkele grendeltjes is het niet handig om dit telkens te moeten nakijken op schimmel etc. Iemand enig idee?
 

Fiesiekus

  • #2
Ik zou het aan de buitenkant dan ook dichtmetselen, na verwijdering kozijn.
 

Badkamertje

  • #3
Helemaal met je eens, maar dat vindt de gemeente geen goed idee ivm het instandhouden van het gevelbeeld. Enige optie is dus om het glas aan de binnenzijde af te plakken. Dan houd ik tussen het kozijn en het gasbeton nog 2,5 cm over, terwijl het draairaam intact blijft.
 

Fiesiekus

  • #4
Dan is het voorgestelde glaswol met een alu-laag naar de binnenzijde (eigenlijk overbodig) een goede isolatiemethode.
 

Ralph

  • #5
Gewoon alleen een gasbetonblok is al genoeg, het is namelijk al isolerend van zichzelf. Daarnaast zal de winst/verlies nul zijn, daar je het glas ook al laat zitten en het waarschijnlijk maar een klein raampje betreft. Dus niet moeilijker maken dan het is zou ik zeggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu