'Quooker lekt bij gebruik van kokend water.

KlepperEdwin

  • #1
Hallo,

Ik heb een quooker overgenomen van mijn buurman, omdat die een nieuwe keuken liet zetten en ipv een 3 liter reservoir een 7 liter reservoir wilde.
Nu kreeg ik de quooker in handen die nog half gemonteerd zat, de 12 mm verloop van vast naar felexibel incl. stukje van 12 mm koperbuis welke bij de T knelkoppeling losgemaakt was.
De kokendwater flex leiding was los genomen bij de quooker net als de koudwatertoevoer naar de quooker.
Ik heb alles verwijderd tot de flex leidingen warm en koud en deze dmv stopkraantjes weer aangesloten op de flex leidingen warm en koud. Hier twee 3/8" rubberen o ringen tussen gedaan en dit lijkt waterdicht te zitten.
Tevens de inlaatcombinatie met stopkraan gekoppeld aan de flex leiding die naar de quooker gaat, hier een 1/2" fiber ring tussen gedaan, want die was ook niet aanwezig. Ook deze verbinding lijkt waterdicht.
Dan nu mijn probleem, er zat geen 11 cm fiberring tussen de kokendwater flex leiding en de quooker, daar hoort er wel 1 tussen, even geprobeerd met een rubberen hydroliek o-ring, maar die gaat dat natuurlijk niet lang houden met temperaturen boven de 100 graden. Nu kon ik daar geen lekkage zien, maar uit de rode rand kwam water toen ik kokend water nam.
In het gedeelte waar water uitkwam zit het electromagnetische ventiel die het kokend water opent of sluit. Is het mogelijk dat daar iets zou kunnen lekken, hoewel het ventiel geen sporen geeft van kalk of weet het kokende water een weg te vinden via de opening in de rode klep? Zie foto's.
fiberring 11 mm is besteld.
Het betreft een Quooker Pro3 VAQ.

Dank voor de reacties op voorhand!

Quooker 5.jpg Quooker 3.jpg Quooker 1.jpg Quooker 2.jpg Quooker 4.jpg Quooker 6.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het kost eventueel wat meer maar ik zou Quooker inschakelen kunnen hem goed nazien en eventueel onderhoud geven.
Onderhoud (quooker.nl)
 

KlepperEdwin

  • #3
Ben technisch onderlegd dus dat karwei durf ik zelf wel te doen, zeker het onderhoud. Ga op zoek naar een 11 mm fiber ring, want ik vermoed dat dat het lekkage probleem zal oplossen. Daarna een onderhouds pakket bij quooker bestellen van 35 euro en de onderhoudsbeurt doen.
 

KlepperEdwin

  • #5
Fiberring vervangen en alles lijkt dicht bij gebruik van kokend water, dus dat is goed. Begrepen van de vorige eigenaar dat er nog nooit een kalkfilter vervangen was en we hebben hier hard water dus dat onderhoudspakket ga ik bestellen bij Quooker en gelijk de perlator, want het stukje metaal dat de zeefjes op zijn plek moet houden is door het harde water gewoon kompleet verweerd!
 

KlepperEdwin

  • #6
Filter is binnen, morgen de Quooker een revisie geven!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:klusjesman:
Succes
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Leuk klusje . Heb het een paar maanden geleden hier ook gedaan.
 

KlepperEdwin

  • #9
Klusje geklaard, nieuw filter, nieuwe pakkinkjes een berg kalk verwijderd. Zie foto's Geen lekkages meer, dus nu voor 3 jaar rust tot de volgende onderhoudsbeurt!

IMG_20220613_233650935.jpg IMG_20220613_233411034.jpg IMG_20220613_233427933.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu