Pvc plakken op kruipluik

Wijabuit

 • #1
Hallo,ik wil in de tussenhal naar slaap en badkamer,toilet het daar liggende kruipluik de pvc die vanuit de woonkamer via de hal naar de slaapkamer doorloopt ook op het kruipluik laten doorlopen.hoe werk ik dat het beste af.het moet er ook nog uit kunnen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sxnder

  Specialist Elektra
  • #2
  Rondom het luik een T-profiel bevestigen.
   

  Sassie1984

  • #3
  Ook ik ben op zoek naar antwoorden. Wij hebben een nieuwe pvc vloer laten leggen. Dit is geëgaliseerd en verlijmd. Nu hebben we een kruipluik wat van betontriplex is. Er passen 3 lagen pvc op voordat deze aansluit met de vloer.
  Kan ik 3 lagen pvc op elkaar verlijmen? Met in elke laag een gat gemaakt om de ijzeren ring erdoorheen te laten komen?
  En kan de pvc iets over de rand uitsteken om deze mooi aan te sluiten met de bestaande vloer? Om de laminaat die we hiervoor hadden, hadden we inderdaad zo'n t profiel gemaakt, dit wil ik liever niet meer, kan dit? Graag hoor ik het! Groetjes Saskia
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Is het niet handiger om het frame van het luik aan te passen. In de randen van het frame leg je bijvoorbeeld een kunststof profiel zodat het luik met de PVC precies gelijk komt te liggen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Ik heb het kunststofprofiel op het kruipluik in een dikke ril lijmkit gelegd, het luik op het profiel geplaatst en vervolgens met hamer en klos naar beneden getikt totdat deze rondom perfect gelijk lag.

  Tip: de oplegging (onderkant/rand) van het luik moet je rondom even voorzien van een dun! compribandje voor de kierdichting tussen kruipruimte en hal. Dat voorkomt geurtjes en energieverlies.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu