Pvc plakken op kruipluik

Wijabuit

  • #1
Hallo,ik wil in de tussenhal naar slaap en badkamer,toilet het daar liggende kruipluik de pvc die vanuit de woonkamer via de hal naar de slaapkamer doorloopt ook op het kruipluik laten doorlopen.hoe werk ik dat het beste af.het moet er ook nog uit kunnen.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Rondom het luik een T-profiel bevestigen.
 

Sassie1984

  • #3
Ook ik ben op zoek naar antwoorden. Wij hebben een nieuwe pvc vloer laten leggen. Dit is geëgaliseerd en verlijmd. Nu hebben we een kruipluik wat van betontriplex is. Er passen 3 lagen pvc op voordat deze aansluit met de vloer.
Kan ik 3 lagen pvc op elkaar verlijmen? Met in elke laag een gat gemaakt om de ijzeren ring erdoorheen te laten komen?
En kan de pvc iets over de rand uitsteken om deze mooi aan te sluiten met de bestaande vloer? Om de laminaat die we hiervoor hadden, hadden we inderdaad zo'n t profiel gemaakt, dit wil ik liever niet meer, kan dit? Graag hoor ik het! Groetjes Saskia
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is het niet handiger om het frame van het luik aan te passen. In de randen van het frame leg je bijvoorbeeld een kunststof profiel zodat het luik met de PVC precies gelijk komt te liggen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ik heb het kunststofprofiel op het kruipluik in een dikke ril lijmkit gelegd, het luik op het profiel geplaatst en vervolgens met hamer en klos naar beneden getikt totdat deze rondom perfect gelijk lag.

Tip: de oplegging (onderkant/rand) van het luik moet je rondom even voorzien van een dun! compribandje voor de kierdichting tussen kruipruimte en hal. Dat voorkomt geurtjes en energieverlies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu