PVC hongaarse punt

ChrisVrolijk

 • #1
Klussers,

Ik heb een woonkamer van 50m2 (5x10)
Ik wil graag een PVC vloer en heb het plan een brede hongaarse punt te kiezen boven een visgraat motief. Ik vind dat een Hongaarse punt meer rust uitstraalt.

Nu heb ik gehoort dat de Hongaarse punt niet over dit oppervlak helemaal gelijk gelegd kan worden. Het kan zelfs zo zijn dat de planken na een aantal meter een paar mm verspringt.

Mensen kennen mij als perfectionistische autist en raden mij dit motief af. Iemand anders dezelfde ervaring met dit motief en resultaat?

Dank voor de reacties
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Lijkt mij dat het toch vooral afhankelijk is van de nauwkeurigheid waarmee de vloer wordt gelegd. Dat betekent dus eerst goed egaliseren, daarna de egalinelaag schuren en het pvc vervolgens nauwkeurig leggen.

  Kortom, om het goed te leggen is vakmanschap nodig en dat zul je terugzien in de prijs van het leggen. Ook bij andere legpatronen is het overigens noodzakelijk om nauwkeurig te werken.
   
  • Like
  Waarderingen: ChrisVrolijk

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu