Putdeksel betegelen

Ronneke 85

  • #1
Ik ga volgend weekend een stukje terras (1x3m) betegelen waar een waterput zit. graag zou ik het putdeksel mee betegelen. maar ik geraak er niet uit hoe eraan te beginnen. het deksel is schuin en zal kwa betegelen lastig worden om tegels netjes te schijven.



mijn idee was om een nieuw deksel erop te leggen die evenwijdig loopt. echter blijkt een betonen deksel groter dan 70x70 moeilijk te vinden. ik heb er 1 nodig waar ik 70x 80 uit kan halen.

mijn oplossing: er zelf 1 maken. kader maken, betonnet erin en beton erin. maar ik twijfel kwestie van stevigheid (ik zou niet graag in de put vallen omdat het deksel het begeeft)

dit zelf gemaakt deksel zou dan nog het gewicht van tegels erop moeten kunnen dragen. is dit mogelijk? en hoe dik zou het deksel dan gemaakt moeten worden?

een ander idee was om een heel dikke metalen plaat te betegelen maar zal dit sterk genoeg zijn?

heeft er iemand nog een ander idee om dit op te lossen?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Wellicht een stevige betonplaat storten met daarin een kleinere putdeksel, die je bereikbaar houd voor inspectie en onderhoud?
 

Ronneke 85

  • #3
Een betonplaat storten, ik zou niet weten hoe eraan te beginnen en een kleiner putdeksel lijkt me niet handig. het regenwater erin word gebruikt voor oa de wasmachine dus om de zoveel jaar word ze helemaal gereinigd met de hogedruk, met een kleinere opening word het moeilijk om erin te geraken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu