PUR spuiten bovenzijde broodjesvloer

Xyzzy

  • #1
Ik ben aan het kijken naar de opties voor vloerverwarming in onze woonkamer. Ik wil de bestaande dekvloer er uit halen. Dan zit ik daarna waarschijnlijk met een soort maanlandschap. Om daarop isolatieplaten te kunnen leggen moet dat eerst weer ge-egaliseerd worden denk ik?

Op een belgisch klusforum (sorry :oops: ) lees ik veel over PUR (laten) spuiten aan de bovenzijde van de vloer. Daarop kunnen dan direct de vloerverwarmingsslangen gelegd worden en een nieuwe dekvloer. Dat scheelt in ieder geval egaliseren. Heeft iemand daar ervaring mee? Het gaat om 4 a 5 cm isolatie. Meer gaat niet i.v.m. de hoogte.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
PUR volledig vlak spuiten is een illusie. Ik heb het zelf in het verleden gedaan en het PUR zet altijd aan het oppervlak wat na waardoor het nooit een helemaal vlak oppervlak wordt. Zelfs de tweecomponten PUR die ze gebruiken bij dit opspuiten heeft nog een aantal seconden nodig voor het zijn uiteindelijke vorm te pakken heeft. Ook het spuiten moet met een erg constante snelheid gebeuren, ongeveer zoals een verfspuiter een auto spuit.

Houd er dus rekening mee dat er zeker 1 a 2 centimeter variatie in de dikte komt te zitten die je in de dekvloer weer moet wegwerken.

Ga er ook maar vanuit dat door het spuiten allemaal kleine spettertjes PUR in het rondvliegen, dus eventueel tegelwerk, deuren etc goed afplakken. PUR is namelijk naast een goed isolatiemateriaal ook een verschrikkelijk goede lijm en die vlekken krijg je bijna niet meer weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu