Pur of glaswol tussen de hsb staanders

Dirk H

 • #1
Hallo, ik ben gestart met de bouw van een bijgebouw in hsb. De lokale bouwmarkt raadt aan om purplaten als isolatie te gebruiken. Ik moet die dan tussen de houten staanders plaatsen en eventuele spleten inspuiten met purspuit.

Dit geeft de beste isolatiewaarde. Maar het gaat over een dampopen opbouw hier. Van binnen naar buiten: osb, km duplex scherm, houten staanders/structuur met isolatie, korafleece dampopen scherm, luchtspouw, gevelpanelen.

Volgens de technische fiche zijn purplaten niet dampdoorlatend. Dus lijkt me dan lastig voor die muur om dampopen te zijn... Krijg ik na vele jaren dan vochtproblemen of gaat de muur alsnog, via de houten geimpregneerde staanders voldoende uitdampen?

Kiezen voor glaswol lijkt veiliger maar mijn muren zijn beperkt in dikte en maakt dus een groot verschil in totale rd waarde.

Heeft er iemand een deskundige technisch begrijpbare uitleg dat pur kan of niet en waarom?

Alvast bedankt en mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bernhard

  • #2
  De binnenzijde zoveel mogelijk dampdicht en de buitenzijde dampopen.
  Met purplaten is prima.
   

  Dirk H

  • #3
  Ok, bedankt. Maar kan de damp echt wel naar buiten gezien de purplaten gesloten zijn? Via kieren of via het hout dan of hoe moet ik me dat voorstellen?
   

  Bernhard

  • #4
  Aan de binnenzijde moet/wil je de waterdamp tegen houden.
  Helemaal dampdicht maken aan de binnenzijde is niet te doen, de waterdamp kan nog via een omloop alsnog achter de isolatie terecht komen.
  De waterdamp die achter de isolatie kan komen is minimaal en kan dan naar buiten ontsnappen via het dampopen-membraam.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu