Puntstuk spuiten met bronpomp

Boratdi

  • #1
Hallo,

ik wil een puntstuk gaan spuiten met een bronpomp (DAB Jet 82M hydrofoor, 4000l/h, 4,7bar). Ik ben al een tijdje aan het kijken welke materialen ik nodig heb maar kan daar zo niet 1, 2, 3 wat van vinden. Misschien kan iemand mij helpen.
In de tuin staat (nog) een zwembad vol water en dat wil gaan gebruiken als toevoer. 25mm aanzuigslang erin en 25mm slang de pomp uit. Die wil ik dan via een koppeling naar een 55mm buis leiden. Gat spuiten en dan wil ik een filterbuis met sok gaan gebruiken van 75mm (denk ik).
Ik heb een geotechnisch rapport waarin de grondwaterstanden staan. De is gepeild van NAP 4,79 tot 6,08 meter. Er zit een kleilaag in maar daar kan ik met de grondboor door. Heb al een dertigtal irrigatiebuizen gemaakt en na de kleilaag is het zand. Vanuit daar wil ik met de 55mm buis de grond in.

Kan dat op deze manier?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
die pomp is veel te klein, zo ook de gewenste gebruikte slangen.

hier ook een bron gespoten met een benzine pomp met een aansluiting van 2 duims en ook slangen gebruikt van 2"
 

Boratdi

  • #3
En met zo een: Einhell GC-DP 1020 N Vuilwaterpomp? Deze heeft een capaciteit van 18.000 liter per uur. Aansluiting perskant is 1 ½''.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
dat lijkt er al wat meer op, als de grond niet te hard is kun je t proberen.
Het blijft lastig om voldoende water toe te voeren als je eenmaal op een beetje diepte bent om de rommel omhoog te laten komen.

ik lees nu pas dat u zwembad water wilt gebruiken, dit gaat alleen als hier geen chloor of andere producten aan zijn toegevoegd ivm vervuiling van het grondwater
 

Rene93

  • #5
Dompelpomp kan veel water verplaatsen maar weinig druk en dus vermogen leveren. opgenomen vermogen zal hooguit 2000 Watt zijn, dat is te weinig om voldoende druk en debiet te krijgen. dat gat word dan te smal, of wel breed genoeg maar niet diep.

Ik ben hier jaren geleden zelf mee bezig geweest, toen met een 5,5kW elektrische pomp. en 2 tot 1 1/2duims slangen. Dat wou toen goed maar maar als je op diepte komt gaat het er om spannen en zal dat uitmaken of de put een succes wordt. Hoe meer debiet hoe verder je kan doorspuiten in de watervoerende laag. Daar pomp je bijna druk loos het grondwater bij.
de ondergrond hier was zand met ertussen een leemlaag

Andere goede optie is inderdaad een waterpomp op benzine, die ook die ook ongeveer die 5 kW kan leveren, Want dat ben je zeker nodig hiervoor
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu