Punthoofd van paalpunthouder

Fry35

  • #1
Hallo

Ik sta elk jaar op een seizoensplaats op een camping. Daar maak ik dan voor het hele seizoen met een schaduwdoek een overkapping voor wat schaduw. Aan het einde van het seizoen moet alles weer weg zijn. Wat ik verleden jaar heb geprobeerd:

4x houten palen 9x9, 270 cm in paalpunthouders van de bouwmarkt (slechte kwaliteit blijkbaar) en daaraan het doek bevestigd. Wat er gebeurde: bij (veel) wind wrikten de palen zich los (omdat er wind onder het doek komt en het doek een soort bootzeil wordt) waardoor het schaduwdoek steeds slapper begon te hangen en te klapperen ipv strak gespannen te zijn.

Voordat ik dit jaar een heel andere constructie moet verzinnen wil ik weten: ik heb online ook veel duurdere punthouders gezien dan het bouwmarkt spul. Ongeveer 7x duurder, al dan niet met inschroef ipv punt. Zijn die van zodanig betere kwaliteit dat de palen veel sterker vastzitten in de grond of gaat dat weinig uitmaken?
Ik heb nl het idee dat de bouwmarktpunthouders gewoon niet sterk genoeg zjn. Maar wat ik al schreef: voordat ik die investering doe wil ik kunnen inschatten of het gaat uitmaken.

Het jammere is dus dat ik een afbreekbare constructie met hebben omdat de plek elk seizoen weer leeg opgeleverd moet worden. Iemand anders een andere suggestie voor een constructie als paalpunthouders hiervoor niet geschikt zijn?

bedankt alvast!
 

Poster

  • #2
Hallo

3 flinke scheerlijnen, met grote haringen op elke hoek zal een hoop stijfheid/sterkte geven.



Desnoods met spanveren.

Grt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu