Product blijft korrelig, doe ik iets verkeerd?

Veronika

  • #1
Ik heb zgn roodband vulmiddel gekocht, zou geschikt zijn voor reparaties aan wanden en plafonds. Maar wat ik ook probeer, het blijft te korrelig voor een mooie afwerking.

Juiste verhoudingen, in water gestrooid of zelfs door een zeefje, gewacht van 2-6 minuten voor ik het ging doorroeren.

Is dit product niet geschikt voor het glad vullen van beschadigingen? Wacht ik te lang of te kort? Moet er toch meer of minder water bij dan het pak zegt? Moet ik het na aanbrengen misschien nabewerken met nat plamuurmes, of natte spons oid? Moet ik het na drogen nog eens heel dunnetjes nastrijken met dun aangemaakt poeder? Is dit pak misschien gewoon te oud ofzo (net gekocht)? Of moet ik het nog helemaal anders aanpakken.

Ik weet dat er ook zgn goudband bestaat, is dat beter voor dit doel? Merk maakt me niet uit, het gaat me om het type product.

Ik heb liever een poeder om het zelf in kleine hoeveelheden te kunnen aanmaken dan bijv een tube vulmiddel die dan na een paar maanden helemaal hard blijkt te zijn geworden als ik het nog eens nodig heb.

Graag tips! Dank u!
 

Stuck

  • #2
Hoi grotere gaten kun je het met alle gips productenten vullen en om echt glad te krijgen kan je over de verse vulling nog met topfinish langs en je heb dan gladde muren weer
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan beter een speciale vuller gebruiken
dat is fijner gips verpakt in kleinere hoeveelheden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Roodband is inderdaad niet geschikt voor kleine toepassingen. En de ondergrond moet voorgestreken worden. Waarschijnlijk is het water uit het gips gezogen door de muur. Met een speciaal vulmiddel werkt het veel handiger en hoef je niet voor te strijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu