Koude platdakisolatie met inblaaswol

Debbus

 • #1
Beste allen,

Vandaag heb ik een isolatiebedrijf over de vloer gehad om onze situatie te beoordelen. Wij hebben een aanbouw met een plat dak (bitumen) en dat is van origine een bijkeuken zónder dak isolatie. Het bedrijf heeft ons geadviseerd om het dak van binnenuit te isoleren, omdat het bitumen dak nog goed is. Ik heb daarbij de vraag gesteld hoe dat dan het best kan worden gedaan, want ik weet dat bij glas- en steenwol de binnenplaten verwijderd moeten worden, het wol geplaatst wordt en aan de binnenzijde een dampremmende folie moet worden aangebracht: dit zou in ons geval een behoorlijke operatie worden, omdat het daar netjes is afgewerkt. Het bedrijf opperde om een aantal gaten te boren van 14-18mm en het verlaagde binnendak vol te blazen met supafil inblaaswol. Dit zou vochtwerend zijn en hiervoor is dus géén dampremmende folie nodig volgens het bedrijf. De man kwam zeer overtuigend over (en werkt bij een gecertificeerd bedrijf), maar toch gaat het tegen mijn intuïtie in. Daarom wil ik hier de checkvraag stellen of er bezwaren worden gezien tegen deze manier van isoleren (we willen tenslotte geen schimmel of rot in de dakconstructie).
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je je verder hebt verdiept in jouw kwestie zal je ongetwijfeld Ubakus zijn tegen gekomen.
  Wellicht zouden ze jouw een professionele uitdraai kunnen bezorgen.
   

  Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Het geeft wel enig risico; op het productblad staat een µ-waarde (dampdichtheid) van 1, wat niet bijster veel is (maar met een redelijke dikte natuurlijk wel iets doet). Op de afbeeldingen en productbladen van de fabrikant wordt overigens nergens gesproken over platte daken, en wordt ook gewoon folie getoond.

  In principe behoort een plat dak bij na-isolatie voorzien te worden van een klimaatfolie, zodat eventueel vocht er in de zomer uit kan drogen. Met een dampdichte folie/laag zit vocht dat erachter komt opgesloten. Zeker bij het (blind) inblazen is er een verhoogd risico, omdat je vrij eenvoudig kale plekken kunt houden.

  Maar goed, we mogen op dit forum verder geen werk of aanbestedingen van/aan derden beoordelen, dus je zult er zelf uit moeten komen. Wellicht kun je even contact opnemen met de fabrikant van de inblaaswol.
   

  Rene de klusser

  Specialist Bouw
  • #4
  Als de dakbedekking goed is
  En het nieuw afwerken teveel werk is
  Waarom niet omgekeerd dak als dat kan
  Isolatie aan de buitenzijde met ballast
  De kortste klap
   

  Rene de klusser

  Specialist Bouw
  • #5
  En daarbij is het de meest ideale oplossing
  Geen hak en breekwerk
  De meest effectieve manier van isoleren de dakbedekking fungeert als dampremner
  En het word een warm dak
  Welomschreven belangrijk te weten of er tussen de balken bij de buitenmuren is geïsoleerd
  Als de gevels zijn geïsoleerd en het dak
  Dan moet er tussen de balken ook worden geïsoleerd
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu