Problemen Bosch SGV5603

CMH

  • #1
Na een volledig gedraaid programma (display stond op 0) stond er nog vuil water in de machine. We hebben de deur een paar keer open en dicht gedaan, maar wegpompen gebeurde niet. Ook konden we geen programma kiezen of resetten! Alle zeven gecontroleerd en schoongemaakt, daarna gebeurde er nog niets. Geen vuil bij schoepje etc etc. Machine geheel uit de nis gehaald en op z'n rug gelegd. Geen idee hoe de bodemplaat verwijderd kan worden om bij de pomp te komen. Of is er iets anders wat kan mankeren wat we over het hoofd zien? Wie heeft nog een idee.
Type nr. SGV5603/21 FD 8004.
 

Bart100

  • #2
Voor het verwijderen van een afvoerpomp moet de sokkel niet gedemonteerd worden, best is dat je de decordeur afneemt en dan zal je vooraan aan de sokkel een metalen plaat zien aan beide kanten bevestigt met een torxschroef, die maak je los, haal de geribbelde slang die naar de drukkamer gaat weg zodat je makkelijker aan de pomp geraakt. Duw het lipje van de pomp in en draai naar rechts, nu is de pomp eruit en kan je eventueel nakijken of er rond de as van de pomp geen rekkertje gedraaid is.
 

CMH

  • #3
Dus hij hoeft niet op z'n rug gelegd te worden??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Nee, alleen de plint aan de onderkant van de machine verwijderen.
(en eventueel de plint van de keuken).
 

CMH

  • #5
Ondertussen de decordeur verwijderd, metalen plaatje aan de voorzijde/onderzijde verwijderd. Isolatie verwijderd, ribbelslang losgemaakt en de pomp dmv kwartslag te draaien kunnen verwijderen, restant water liep in de witte bak. Pomp was zeer schoon, en schoepenrad draaide prima. Pomp weer terug geplaatst.
Machine geeft nog steeds geen krimp.
Kan geen programma kiezen, kan niet resetten, display blijft op "0" staan en lampje boven eco programma blijft branden.
Op het moment dat de deur word gesloten gaat verlichting van display uit.
Heb geen idee waar ik t moet zoeken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het komt wel vaker voor dat er een draadbreuk in de overgang van de draadboom van de deur naar onder in de machine, met een multimeter kunt dat doormeten.
 

Storingsmonteur

  • #7
Besturingsmodule in de deur controleren op defecte triacs.
Waarschijnlijk is deze namelijk defect.
 

Storingsmonteur

  • #8
Zie ook bericht "Siemens vaatwasser start niet meer."
is namelijk dezelfde vaatwasser.
 

CMH

  • #9
Waarom blijft er een 0 in de display staan en kan je geen ander programma kiezen of resetten??? Het lijkt erop dat het programma gewoon klaar was, maar dat er water is achter gebleven. Als je nu aan de onderkant de rode vlotter omhoog drukt wordt het water ook gewoon afgevoerd. Het lijkt een simpel iets (voor mijn gevoel)....
 

Storingsmonteur

  • #10
De reset komt uit de hoofdschakelaar, misschien dat het resetcontact defect is.
De vlotter is een beveiliging, deze schakelt rechtstreeks de afvoerpomp. Werkt zelfs zonder besturingsmodule.
 

Bart100

  • #11
Inderdaad, zoals de storingmonteur schijft staan er op de hoofdschakelaar eigenlijk 3 contacten (6 aansluitingen), 2 vaste contacten om spanning te geven aan het volledige toestel en 1 contact dat doorgeeft wanneer de schakelaar ingedrukt wordt om zo de module te resetten. Trek aansluiting op schakelaar af en meet ohms of deze 3 contacten doen want ze moeten doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu