Probleem watertoevoer Zanussi

Dennis 1978

  • #1
Hallo,

Sinds gisteren heb ik een probleem met de watertoevoer van mijn wasmachine. Het betreft type Zanussi, P 6516312, 91477654303.

Als ik een programma wil gaan draaien, stopt de watertoevoer, waardoor de wasmachine niet met het programma kan starten.

Ik heb al veel gelezen over een waterstop, maar bij mij loopt de watertoevoer rechtstreeks van de kraan in de wasmachine en kan ik geen waterstop vinden. Ook een eventuele resetknop heb ik niet kunnen vinden.

Kunnen jullie mij met dit probleem helpen?

Dank jullie!


Groeten,

Dennis
 

Wittenico

  • #2
Pakt de machine wel iets water? Of hoor je alleen een brom?
 

Dennis 1978

  • #3
Ik hoor alleen een brom.

Groeten,

Dennis
 

Wittenico

  • #4
Heb je de slang er af gehaalt en toen de kraan open gedraaid om te kijken of er water uit komt? Als er wel water uit de kraan komt en je hebt er een normale slang tussen zonder een waterslot dan is je inlaatventiel defect.
 

Dennis 1978

  • #5
Er komt wel een beetje water uit, maar ik denk dat dit er nog in zat. De kraan staat open en er komt verder geen water uit. Ook niet als ik deze aanzet. Er zit trouwens bij de aansluiting op de wasmachine wel een klein blauw rubbertje, maar dat kan toch niet het probleem zijn?

Ik had gisteren problemen met mijn filter en toen die opgelost waren, heb ik een test gedraaid, maar toen de filter vol met water kwam, heb ik direct de watertoevoer dichtgedraaid (tijdens spoelen). Daarna deed de watertoevoer het niet meer. Kan het daar aan liggen?
 

Wittenico

  • #6
Waarschijnlijk is de kraan verkalkt. Waarschijnlijk kun je de kraan ook maar een kleine slag open draaien en gaat het stroef. Gewoon morgen even een nieuwe kraan op zetten en je kunt weer met de hobby beginnen. :wink:

Succes
 

Dennis 1978

  • #7
Ik ga het proberen. Bedankt voor de hulp.

Groeten,

Dennis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu