Probleem stucwerk, schimmel/vocht?

Arend1989

  • #1
Op onze muur langs de trap naar de eerste etage slaat het stucwerk (spachtelputz) geel uit en het raakt los. Gezien de vorm van de 'vlek' lijkt het net alsof het zich in eerste instantie beperkt tot 1 blok beton. Inmiddels zit het ook een beetje om de hoek. Ik heb een deel van het stucwerk al weggestoken met een plamuurmes, omdat het anders naar beneden zou vallen. De muur lijkt niet vochtig (maar ik sluit niks uit)

Enig idee wat dit is en hoe ik het het beste aan kan pakken? (Muur waarop het probleem zichtbaar is is de muur die grenst aan de buren).
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Het lijkt sterk op een lekkage van een dak, afvoer of van een waterleiding.
 

Arend1989

  • #3
Het dak zit 2 verdiepingen hoger, het vocht zit naast de badkamer, maar in de badkamer is er geen probleem en ik verwacht eerlijk gezegd op basis van de locatie van kranen/afvoeren daar geen waterleiding (het kan natuurlijk wel), hoe kan ik dit het beste uitzoeken?

Kanttekening, de plek zit er al wat langer en wordt heel langzaam groter.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Persoonlijk zou ik dit openkappen om uit te zoeken waar het vandaan komt.
Niet omdat het leuk is maar omdat je er anders niet achter komt.
Ik vermoedt dat het een kleine lekkage in een afvoer is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Van welk jaar is de woning? Buiten muur en wat voor een muur. Woon je daar allang. Woon je daar kort temperatuur en luchtvochtigheid meten.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Hoe dan ook is het lekkage. De plekken ontstaan niet spontaan zonder oorzaak. Dat het niet vochtig aan voelt geeft aan dat het tegen de tijd buiten kant muur alleen nog dampt. Lekkage is niet dusdanig erg dat er druppel vorming ontstaat Alleen waar komt het vocht vandaan. Neig ook sterk naar lekkage vanuit badkamer. Anders moet je een specialist in schakelen. Zonder de oorzaak te hebben verholpen kan er niet opnieuw gestukadoord worden. Even bijzaak het betreft hier spack is anders dan sierpleister(spachtelputz)
 

Arend1989

  • #7
Dankjewel. Aanvullend, het huis is uit 1986 en het gaat om de muur die ons huis scheidt van dat van de buren. Zij hebben de badkamer tegen die van ons aan (huis gespiegeld t.o.v. het onze), dus het zou ook daar nog vandaan kunnen komen. Ik ga de buurman even vragen of hij iets soortgelijks ziet en dan kan ik dus het beste een loodgieter inschakelen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Bel je verzekering, die sturen een expert voor lekdetectie want ze zijn veel te bang dat de schade groter wordt.
 

Arend1989

  • #9
Bedankt voor de tip, dat ga ik eerst eens doen :)
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #10
Ik doel meer op specialist betreft lekdetectie. In sommige gevallen dekt verzekering evt kosten hiervan en ze geven advies hoe verder te handelen. En stel dat het bij de buren vandaan komt, sta je zelf niet voor de herstel of onderzoek kosten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Ik bedoel ook specialisten. :wink:
Die werken gewoon in opdracht van verzekeringen.
Dan hoef je verder nergens achteraan, een betrouwbare specialist vinden is voor leken vaak moeizaam.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu