Probleem met trekken datakabel naar zolder

Keesbreda

  • #1
Hallo,
Ik wil vanaf mijn meterkast een datakabel trekken naar zolder. Nu heeft de vorige eigenaar behoorlijk wat verbouwd en heeft toen waarschijnlijk een coax kabel naar zolder getrokken.
Om even een idee van de situatie geven:
De meterkast zit naast de wc,De coaxkabel gaat over het verlaagde plafond in de wc een buis in (16mm zo te zien) De huidige spotjes zijn zo klein dat je niet met je hand door een gat kunt en dus alleen kunt kijken.
Op de eerste verdieping zit boven de wc gezien een koof waarin een afzuiginstallatie zit en dus ook die elektrabuis met coaxkabel. In die koof zit een drievoudige doos met twee wcd's en een dubbele coaxwcd. Daarop zit de coaxkabel die van de meterkast afkomt. Vanaf die coaxwcd gaat er een kabel in de koof en die gaat volgens mij naar de zolder. Een soort van doorlussen op een wcd. Op zolder komt een 16mm buis uit de vloer met een coax kabel.
Die coaxkabel wil ik eigenlijk laten zitten omdat ik dan op iedere kamer een tv aansluiting heb.
Hoe weet ik nou of aan die inbouwdoos in de koof ook de buis vast zit? En kan ik die dozen makkelijk losmaken en weer vastmaken? Wat ik eigenlijk niet zou willen is om die koof te demonteren.
En gaat het mij sowieso wel lukken om naast die coaxkabel nog een datakabel door die buis heen te trekken? In principe is het geen probleem om die datakabel los door de koof te laten lopen maar ik kan niet zien waar ik heen moet omdat ik nergens zicht heb, niet in de koof en niet vanuit de wc.
Wie heeft er een oplossing? En geen oplossingen zoals draadloos enz enz
 

Tfro71

  • #2
Afhankelijk van de dikte van je coax kan je die UTP er wel/niet doorheen trekken. Los stukje buis nemen en ff proberen?

Je coax zit volgens mij in twee delen, klopt dat? eerst van de meterkast naar de koof op de 1e en daar is die aangesloten en vanaf daar door naar zolder?

Je UTP kan je dezelfde route laten lopen alleen sluit je die in die koof dan niet aan. Dozen eruit halen is nooit makkelijk, je krijgt ze er maar moeilijk weer goed in.

In het kader van de oplossingen die je niet wil: als je kabel hebt voor internet dan kan je ook de modem op zolder zetten (als je dan beneden geen internet nodig hebt).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu