Probleem met koelvriescombinatie Whirpool ARC 4130 IX

Silvester208

  • #1
Ik heb een vraag betreft mijn koelvries combinatie Whirlpool Type ARC 4130 IX.

Toen ik de combi [tweedehands opgehaald] voor het eerst aanzette na wel 24 uur wachten wegens transport deed alles het prima.

Invriezen ging ook vrij vlot diepvries c.a min 22 graden en koelkast had een goede temperatuur c.a 4graden.

Na een dag of tien werd de koelkast geleidelijk warmer dus heb toen alleen de diepvries nog gebruikt maar die temperatuur liep ook omhoog.

Nu het probleem:
Het probleem is nu dat diepvries nog wel vriest maar niet meer koud genoeg c.a min 7 graden en koelkast is te warm c.a. 17 graden.

Nou heb ik weleens topics gelezen over onvoldoende gas of verstopping in de leidingen maar nadat alles goed doorgelezen te hebben en kwam ik tot de conclusie dat dat vermoedelijk niet mijn probleem is? Of zie ik het verkeerd.

Nu vandaag de diepvries leeg gehaald en de achterwand binnenin de diepvries gedemonteerd en daar achter zit allemaal dik ijs zo ook volledig in de metaal achtige koelribben[condensor] en ook de openening naar beneden naar het koelgedeelte was volledig verstopt door ijs.

Ik laat nu alles ontdooien maar zelf denk ik dat het euvel dan weer naar enkele dagen zich voorgaat doen.

Dus zou ik graag eerst willen weten of hetgeen b.v. aan de thermostaat o.i.d ligt vandaar mijn vraag om jullie deskundige hulp.

Hoop op een reaktie, Groet Joop


Bericht aangepast, mod.
 

Silvester208

  • #2
Hallo,

Daar ik nog geen reaktie mocht ontvangen hierbij aanvullende info 2 afbeeldingen eentje met service nr en tweede met de koelribben? [condensor?] waar zich het ijs vormt.

Koelvries combi heeft weer c.a. een week goed gefunctioneert temperatuur was prima diepvries - 19 graden koelkast gemeten in glas water en de temperatuur was c.a. 4 graden. Totdat gisteren de temperatuur weer begon op te lopen?

Heeft iemenad enig idee waar ik het probleem moet zoeken?

Groet Joop
Service nr:850141301040 tweede 990521322392 

Repair-man

  • #3
Uit je verhaal denk ik dat de verdamper verijst. Waardoor de circulatie van de koude lucht niet meer rondgaat richting koeldeel. Ik ga er even vanuit dat het koeldeel geen aparte verdamper heeft.

1) Controleer of de ontdooiverwarming van de verdamper goed is.
2) controleer of de thermische beveiliging van de verdamper (NTC) goed is.
3) Controleer of de ontdooiwaterafvoer van de verdamper niet verstopt zit, anders verijst op de duur de verdamper.

Deze 3 zaken zou ik zeker even nakijken alvorens andere zaken aan te wijzen als verdachte componenten.

succes.
 

Silvester208

  • #4
Hallo Repair man
Bedankt voor je reaktie,
Als eerste heb ik de koelkast weer ontdooit en het ijswater is op de waterbak van de compressor gekomen dus lijkt mij de waterafvoer goed.

De koelkast-diepvries draait nu weer enkele dagen en moet wel zeggen beter als eerder zo ook als ik
Hoogste minimum [Max]temperatuur instel komt koelkast wel op min 30 graden [hetgeen gemeten met koekast thermometer met veer].

De koelkast zelf heeft op gewoon glasplank niveau gemeten met koelkastthermometer kwik in glas water c.a. 4 graden.

Ook controleer ik van tijd tot tijd de diepvries temperatuur die is soms min 10 graden en gaat later weer naar min 20 graden [stand dan op medium] dus denk ik dat dan het ontdooi proces in gang is?

Dus in het kort lijkt mij deze twee punten tot zover goed te zijn, maar nu ben ik wel handig maar op dit vakgebied wel een Leek.

Dus even een paar vraagjes,

Zo hoe kan ik controleren of het ontdooingsverwarming zijn werk doet en zo ook de thermobeveiliging van de verdamper en waar bevindt zich deze?

Ik zal op foto proberen aan te geven wat ik zie met vraag of ditgene het is

Groet Joop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu