Probleem met huisbrandolie CV installatie (Frankrijk)

Sxnder

Specialist Elektra
 • #1
Installatie: grote ouderwetse huisbrandolie ketel, circuit temp circa 80°. Aanvoer en retour via vierwegklep (ingesteld op 5 op een schaal van 10?) op radiator circuit aan gesloten. Hierin is een pomp opgenomen die door een kamerhermostaat aangestuurd wordt.
Probleem is dat, wanneer de thermostaat geen warmte vraagt en de pomp dus uitstaat, de radiator in het woonvertrek toch warm wordt/blijft en de thermostaat aldaar lang uitblijft. Hierdoor wordt het in de overige slaapvertrekken onvoldoende warm.
Iemand een idee waardoor die (ongewenste) stroming veroorzaakt zou kunnen worden en hoe dit eventueel valt op te lossen?
Voor zover ik kan ontdekken zit er verder geen pomp of ingewikkelde regelapparatuur in de ketel.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Convectie?
   

  Sxnder

  Specialist Elektra
  • #3
  Zou dit regeltechnisch op te lossen zijn? Mogelijkheden zijn beperkt: circuit temperatuur, vierweg klep, kamerthemostaat, voet ventielen en thermostatische kranen in slaapvertrekken.
   

  Joandg

  • #4
  Radiator in woon vertrek knijpen. Thermostaat op koudere plek plaatsen, thermostaat kraan in woonkamer zodat je flowdwingt andere weg te nemen. Misschien zitten er wel rare aftakkingen in de installatie of verwarmingen in serie. Dus leiding loop nalopen en ook kijken wat de aanvoer en retour temperatuur is (meten) zodat je de afgifte van de installatie weet. Kijk vooral of de andere vertrekken warm worden als je het grote vertrek knijpt. Misschien te weinig flow op de andere kamers. Suc 6

  Gr joan
   

  Bernhard

  • #5
  De radiator kan warm worden door natuurlijke circulatie (thermosifonwerking).
  De natuurlijke circulatie kan ontstaan als de ketel in de kelder staat de radiator hoger en de leidingweerstand laag is.
  Oplossing kan zijn een afsluiter, bv bij de pomp, inregelen/knijpen of een elektrisch bediende afsluiter plaatsen. mvgr Bernhard.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu