Probleem met condens/nofrost afvoer Bosch koelvriescombi

JanPieter

  • #1
Wij hebben sinds 3 jaar een prima Bosch koelvriescombi met nofrost.

Paar maanden geleden vriesvak open blijven staan, en daarna steeds ijsvorming in vriesvak, plakkaten ijs vooral in bovenste la. Dit ondanks de no frost. Voorheen werkte nofrost prima, nooit enige ijsvorming.

Geconstateerd dat condensafvoer aan achterzijde niet meer liep. Geprobeerd te blazen in buisje aan achterzijde, lukte niet. Verstopt dus.
Hele koelkast 20uur laten ontdooien (3 uur had nog geen effect). Daarna alles weer prima. Tot een week erna toen er weer nieuwe ijsvorming kwam. En ook nu weer condensafvoer verstopt (niet doorheen te blazen).

Geprobeerd om aan voorzijde in vriesvak (onderin de kast) boel open te maken om te kijken waardoor de afvoer steeds verstopt raakt. Maar ik krijg de boel niet open.

Bovenin het vriesdeel zitten wel 2 schroeven, en achter ook 2. Als die eruit zijn beweegt de kunststof dekplaat wel, maar lijkt net alsof ik ook de vriesbuizen (hoe heten die dingen?) mee trek, oftewel dat die aan de kunststof plaat vast zouden zitten.
Zie bijgaande foto. Met rood schroeven aangegeven die ik losgemaakt heb. Achter het rooster (groen omcirkeld) de bewuste vriesbuizen die dus mee lijken te willen met de kunststof plaat als ik 'm probeer los te krijgen.


Iemand enig idee wat ik het beste kan doen?

Dank voor de tips!
Jan Pieter

Type koelvriescombi: Bosch / Siemens KGN36X60FF FD: 8611 00046.

 

Theo4620

  • #2
Bel even naar de fabriekant er zijn een aantal type's die een aanpassing moeten hebben als die van u er in valt is dit kosteloos alle nummers bij de hand houden
de monteur die komt moet ook de factuur zien
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu