Probleem kliklaminaat

Pointer

  • #1
Een laminaatplank daar is een randje van 10cm afgebroken, dit is dus het onderste klikgedeelte. Het klikte nog wel vast dus lijkt er niets aan de hand.

Kan dit kwaad en moet ik de gehele plank vervangen door een nieuw exemplaar? Dit betekent ook dat een gedeelte opnieuw moet loshalen en weer in elkaar moet klikken...................... :oops:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ben je het nu aan het leggen?
In dat geval het betreffende deel er tussen uit zagen en de overblijvende delen gewoon gebruiken als ze nog lang genoeg zijn.
 

Pointer

  • #3
Ik ben het nu niet aan het leggen maar heb het al gelegd voor een deel. Als ik het deel zou moeten vervangen waar het stukje is afgebroken. Dan moet ik 2 banen los halen en 1 deel in zijn geheel vervangen. Dus best een gedoe.

Wat is aan te raden???
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Bedoel je met 2 banen gewoon twee rijen planken?
Dat is toch niet zoveel gedoe om dat even los te nemen?

En anders, zit dat gedeelte waar dat stukje afgebroken is op een plek waar veel gelopen wordt?

Ja, geen risico nemen.
Nee, laten zitten.
 

Pointer

  • #5
Er wordt op dat stuk veel gelopen, dus zal het los moeten nemen en er een nieuw deel tussen moeten zetten. Kans is dan echter wel dat ik verder iets beschadig, het is erg goedkoop laminaat. Dus is het wel slim om het los te halen???
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Als het zulk goedkoop spul is dat je bang bent dat er nog meer schade komt door het loshalen dan liet ik het mooi zitten. Het is tenslotte maar 10 cm.
 

Pointer

  • #7
Ja, ik laat het maar zitten, hopelijk blijft het goed liggen. Het kost 3,50E per m2, dus dat is erg goedkoop.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Daar mag je niks van verwachten.
Nog even een tip:
Voor dat je twee delen aan elkaar klikt even goed controleren of er niet een heel dun "fliebertje" hout aan de veer zit. Dat doe je door met je duimnagel even langs de veer te schrapen. Als er zo'n "fliebertje" hout zit, zie je dat nauwelijks maar het maakt het wel heel moeilijk om de delen in elkaar te krijgen.
 

Pointer

  • #9
Bedankt voor de tip, ik zal daar zeker op letten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu