Probleem afvoer wasmachine - Water sproeit weg

Gijs1

  • #21
@Jan
Suggestie naar 50 mm zal ik gaan toepassen. Is het zinvol ook te sifon te vervangen van 40 naar 50 en zo de tijdelijke versmalling naar 40 (sifon) opheffen en zoja hoe krijg ik de gelijmde koppelingen makkelijk los ?
Of zal het vervangen van de opstaande pijp al moeten volstaan.
 

-stuffie-

  • #22
Je moet alles 50mm maken, dus ook de sifon. De verbinding kun je (meestal) met een fohn los krijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Is de afvoer van de wasmachine wel 40 mm ?

Zo ja, dan is de pijp die er naast loopt 50 mm, hier zou ik een t-stuk tussen lijmen en er een sifon van 50 mm op aansluiten, de andere pijp gewoon afdoppen met een lijmkap.
 

Gijs1

  • #24
@Jan
Ja de pvc afvoerpijp naar de sifon is 40 (buitenkant). De pvc-bocht van de afvoerslang is 32. Er zit dus maar 2 mm tussen afvoerpijp en slangkop

Zoals je op de foto kunt zien loopt de linker pijp met de beluchter er op nogal scheef. Dit komt omdat de standleiding al niet helemaal recht is. Als ik daar een sifon op aan moet sluiten kom ik dan niet helemaal verkeerd uit ? Met de rechter, relatief rechte pijp heb ik mbv de draaibare delen van het siphon dit nog redelijk kunnen opvangen.

Kun je de staande linker PVC pijp trouwens door iets verwarmen nog enigszins buigen zodat de linker pijp ook wat rechter staat ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
Zo te zien is er nog ruimte onder het bovenste t-stuk, bekijk of het mogelijk is de pijp net onder dat t-stuk af te zagen en van daaruit de hele zaak opnieuw aan te leggen.
Waarschijnlijk is de pijp dan ook recht te krijgen.
 

Gijs1

  • #26
@Jan
Ik ben een volkomen leek op PVC gebied en ik denk dat ik het bovenste t-stuk er wel van afkrijg want ik heb een vroeger t-stuk dat daar zat al verwijderd, door inzagen van de onderste mof en daarna een grote schroevendraaier in de zaagsnede en tegelijkertijd verwarmen

Maar hoe krijg ik de zaak dan recht want de scheefstand begint al aan de onderkant van het onderste t-stuk ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #27
Zo te zien is er nog ruimte tussen de twee t-stukken, als u net onder het bovenste t-stuk de pijp doorzaagt hoeft u niets uit elkaar te halen.

Het stukje dat uit de vloer komt is vrijwel zeker niet recht te krijgen zonder risico van lekkage.

Wanneer u geen ervaring hebt met pvc is het misschien beter een loodgieter of klusjesman te vragen het even te doen.
Met een half uurtje zit zoiets erin.
 

Gijs1

  • #28
Bij het doorzagen wordt de pijp wel weer 3 cm korter

Ook al zou ik het aan een loodgieter/klusjesman uitbesteden, zou ik er ook graag van willen leren hoe zoiets recht te krijgen. Anders kom ik natuurlijk nooit verder met leren klussen. Je kan niet of nauwelijks smokkelen tussen pijp en mof en er zijn geen 10 graden bochtjes in PVC om de correctie te doen. Dus wat is de truc (mag ook via pb)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #29
Die truc is er niet, wel de ervaring van de loodgieter.
U kunt er ook bij blijven staan om te kijken, de volgende keer kunt u het zelf :wink:
 

Helper

  • #30
Gijs1,

Houd het simpel, de klacht dat er water uit de afvoer lekt bij de bocht verdwijnt als je deze in een 50 mm pijp (bv 30 cm lang) stopt. Dat de pijp verderop weer 40 mm wordt heeft daar geen invloed meer op. Ook dat de pijp scheef staat is niet belangrijk. Het is alleen geen mooi gezicht.
 

Mielew715

  • #31
Gijs heb jij een miele?
met die heb je veel problemen met de afvoer omdat ze sterke pomp hebben geef de schuld maar aan miele nederland dat ze sterke pompen er in zetten
 

Gijs1

  • #32
Sorry ik had even een tijdje niet gekeken. Ja ik heb een Miele. Naast een sterke pomp had ik ook geen ontluchting in mijn binnenriool maar na plaatsing van een verwarming door een erkend installatiebedrijf uitsluitend een beluchter. De beluchter zat 50 cm boven het tstuk waar de wasmachine op loosde. Daardoor kon de lucht ook niet weg en dat te samen met een 'goede krachtige pomp van Miele doet de rest. De stijgpijp gaat nu weer door het dak. Het is over nu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu