PPI CV leiding onder de vloer door

DonJuape

  • #1
Ik heb 2 nieuwe radiatoren geplaatst op de slaapkamer aan weerszijden van de balkondeur. Rechts naast de rechter radiator zitten de hoofdaanvoer en -retour leidingen.
Omdat er verder in de kamer geen andere CV leidingen zijn wil ik de linkerradiator in serie plaatsen met de rechterradiator.
Omdat ik natuurlijk geen leidingen voor de balkondeur langs wil hebben moeten de leidingen onder de vloer langs de balkondeur.

Nu heb ik 2 vragen:
1. Wat voor problemen kan het geven als ik de radiatoren in serie plaats?
2. Hoe krijg ik de PPI leidingen onder de vloer door? Ik heb een houten vloer en de vloerplanken staan haaks op de balkon deur en de radiatoren.

Groetjes,

Jaap
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zal geen probleem geven als u ze in serie aansluit,gebruik dan wel een eenpijpsonderblok die u kan instellen zodat niet alles naar de 1e radiator gaat.

Wat betreft de leiding trekken zal u hier en daar een plank los kunnen/moeten halen.
 

Fiesiekus

  • #3
Problemen niet direct; het vermogen van de "tweede" radiator zal beduidend lager zijn dan de eerste (als de nominale vermogens gelijk zijn).

Kan je 1 plank weghalen; dan stukjes de balk(en) uitkepen (inkepen) ? Of gaten door de balken boren is nog beter. Daar leiding aanleggen. En plaats 2 T-jes dan kan je beide radiatoren parallel zetten :wink: .
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik zou midden boven de beide balken planken in zagen met een cirkelzaag, en even nummers er op zetten.
Zo dat je over gehele lengte er uit hebt gehaald.
Laters kan je zo weer terug plaatsen de planken op volgorder en weer vast zetten.
 

Fiesiekus

  • #5
Verkeerd gelezen (door mij) : niet de balken maar de planken staan loodrecht op de radiatoren. Dat is een stuk lastiger; een stuk uitzagen kan alleen als je dat boven een balk doet, zie Henk's tip; anders gaat de zaak nogal "veren".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu