Gas Condensatiebuis onder overkapping

Johnpiron

  • #1
Hallo, mijn horizontale condensatieketel gasafvoerbuis inclusief het condensatie water komt uit in de buitenmuur van mijn woning waar ik een overkapping (veranda serre) plan te gaan plaatsen
Bestaat er een gas afvoerbuis om van horizontaal waar deze uit de muur komt om onmiddellijk over te gaan naar verticaal om zo door het dak van de overkapping met een polycarbonaat dak te gaan waar deze een halfe meter omhoog reeds boven de woning met plat dak komt . Eventueel kan ik het condenswater in de regenpijp laten lopen ? Grt John
 

Onderhoudtje

  • #2
Nee dat mag niet zomaar, het gaat om een muurdoorvoer deze mag niet verlengd of aangepast worden aan de buitenkant. Is er geen mogelijkheid om de muurdoorvoer te veranderen in een dakdoorvoer?(platdak)
 

Johnpiron

  • #3
Deze verticaal naar boven mag niet ,Ook niet horizontaal verlengt ?
Nu zou deze onder het afdak uitkomen wat ook niet kan, hoe zou ik best oplossen?

image.jpg
 

Onderhoudtje

  • #4
Zoals ik kan zien op de foto, dan zit de ketel onder het plat dak.
Je zou ervoor kunnen kiezen om een dakdoorvoer te plaatsen, dan komt hij op het plat dak uit.
Hou ermee rekening dat het dakdoorvoer minimaal 2 meter uit de buurt van een raam moet komen. (Verdunningsfactor)
 

Johnpiron

  • #5
De ketel zit in de berging, de buis gaat door een binnenmuur om in de keuken terecht te komen en via bovenkant keukenkasten en achter een plint de buitenmuur te bereiken over een afstand van 4,5 meter. Dus door plafond in de keuken is de laatst te kiezen optie.
 

Onderhoudtje

  • #6
Okay dat is wat anders, ik dacht dat de ketel aan de buitenmuur hing net onder de muurdoorvoer.

Als de ketel bijna in het midden van de woning hangt en de rookgasafvoer een lange afstand overbrugt, zijn aanpassingen risicovol als je niet weet wat je doet. Daarom is het verstandiger om een expert uit te nodigen zodat die op locatie kan beoordelen wat het verstandigste is.
 
  • Like
Waarderingen: Johnpiron

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu