Pompschakelaar vloerverwarming kunststof leiding

Flipjw

  • #1
Hallo allemaal,
Vandaag 2 pompschakelaars voor de verdelers van de vloerverwarming aangeschaft omdat de pompen 24 uur per dag draaien. De ene verdeler zit direct onder de ketel, heb de voeler op de stalen aanvoerleiding gezet. Geen probleem.
De 2e verdeler aan de andere kant van het huis wordt met kunststof buis gevoed. Kan ik hier de voeler ook op zetten en doet hij het dan ook goed? Aangezien kunststof niet zo goed geleid als staal.
Groet JW
IMG20200810200818.jpg
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Natuurlijk kan dat. Geen goede geleider...? De verwarmingsbuizen in de vloer zijn toch ook kunststof. Geen probleem dus om de sensor te plaatsen op de kunststof leiding
 

Omsels

  • #3
Dat weet ik toch nog zo net niet. Bij mij worden de Henco/Uponor leidingen lang niet zo warm als de koperen leidingen / koppelingen. Daarnaast zijn vloerverwarmingsbuizen natuurlijk gemaakt om te geleiden en normale waterleidingen juist om te isoleren. Het ene kunststof is het andere niet.

Ik heb de geleider op een koppeling gezet ipv de kunststof leiding. Of het daadwerkelijk verschil maakt in werking weet ik niet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die leidingen zijn net zo warm. Omdat wij warmtegeleiding niet goed kunnen voelen worden wij op het verkeerde been gezet. Kunststof voelt anders aan dan glas metaal of hout. Meer geschreven leg een stuk piepschuim op een oppervlak het liefst van steen, glas of metaal en voel het verschil tussen het schuim en de andere materialen. Als de temperatuur buiten wat wil gaan zakken zal je voelen, het lijkt wel of dat schuim warm is.
 

Flipjw

  • #5
Ter info: de kunststof leiding wordt inderdaad warm genoeg om de pompschakelaar te laten werken.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Nog steeds bezig over die pompschakelaar.........?
 

Flipjw

  • #7
Ik reageer alleen maar om aan te geven dat het inderdaad gewoon werkt.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu