Pomp verwijderen uit vloerverdeler

Rene1908

 • #1
66AAD30E-A149-4CEE-BE00-494A71245809.jpeg

In mijn vloerverdeler (30 jaar oud) is een pomp aanwezig. Deze pomp heb ik 2 jaar geleden vervangen door een zuinigere versie. Sinds 2 weken heb ik een warmtepomp geïnstalleerd die parallel aan mij bestaande CV ketel is aangesloten. In het circuit met de warmtepomp is ook een separate pomp aanwezig. Nu hoorde ik dat het nu beter is om de pomp uit mijn verdeler te verwijderen. Hiervoor in de plaats moet natuurlijk een leiding komen.
Mijn vraag is nu of er iemand is die weet of hiervoor standaard oplossingen in de handel zijn. De afmetingen van dit soort pompen (Grundfoss) zijn volgens mij ook “standaard”. Kan iemand mij hiermee helpen. Vriendelijke groet, René
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Het is maar de vraag of je wp voldoense stroming door de vloerset kan krijgen.
  De lengte van de slangen is uitgelegt op die pomp en de energie toevoer op hoge temperatuur, niet op een wp deze hebben een hogere stroming nodig voor hun beperkte dT.
   

  Rene1908

  • #3
  Dank voor deze reactie. Dat klinkt heel aannemelijk. De grote vraag is nu, wel of niet de verdelerpomp verwijderen. Is de pomp in het wp cirquit voldoende of niet om onze woonkamer warm genoeg te krijgen????
   

  Auto-Geen

  • #4
  Daar kan je gauw genoeg achter komen door de schuifafsluiter met rode knop dicht te draaien en de pomp uit te schakelen. Alleen als ik zo zie zijn de slangen in de vloer 10mm en vrees ik dat de weerstand te hoog is voor alleen de circulatiepomp van de warmtepomp.
   

  Rene1908

  • #5
  Slang is inderdaad 10mm. Ga je voorstel proberen. Vriendelijk dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu