Pomp Nordland wasmachine blokkeert

Thafar

  • #1
We hebben hier een Nordland Inox W1090 wasmachine die al een tijdje problemen heeft met centrifugeren, meestal werd dit opgelost door het centrigugeer-programma opnieuw te starten. Nadat hij sinds vandaag helemaal niet meer centrifugeert, ben ik eens wat verder gaan kijken.

Nu blijkt dat het water in de machine niet of nauwelijks meer wordt weggepompt. Als ik het filter eruit haal en zo het water laat wegstromen, dan gaat de machine vanzelf verder met het centrifugeren.

Nadat ik hier wat topics heb gelezen, ben ik erachter dat het probleem hem dus zit in een vastzittende of defecte pomp. Ik krijg zelf het idee dat het om een vastzittende pomp gaat, omdat je tijdens het "leegpompen" wel een zacht brommend geluid hoort.

Om dit te controleren wilde ik eigenlijk de pomp eens bekijken, maar voordat ik aan het apparaat ga zitten schroeven, zou ik eerst graag willen weten of ook bij dit type de pomp rechtsachter-onder in de machine zit (direct bij de afvoer) en met één schroef is los te halen. Zo ja, kan deze dan ook zo losgehaald worden, zodat ik vrij eenvoudig kan bekijken of er misschien iets klemt in de pomp of heb ik hier meer gereedschap dan alleen een schroevendraaier voor nodig?

Alvast bedankt voor alle hulp.

PS: Ik heb helaas geen handleiding van het apparaat:(
 

Co de Witgoedman

  • #2
Pomp zit inderdaad rechtsachter in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu