Nordland wasmachine - herrie en moeite met pompen

Vera2

  • #1
Onze Nordland WVL 2012 EL wasmachine heeft sinds kort kuren:

Bij het wegpompen van water (vanaf einde 'was' onderdeel van het programma tot en met 'centrifugeren') maakt de machine heel veel herrie en heeft bovendien verminderde kracht: hij pompt nog wel tot op een bepaalde hoogte, maar haalt niet meer de voorgeschreven hoogte van 60-100 cm.

Zodra de herrie begint halen we de afvoerslang daarom uit de normale afvoerbuis en laten we het water in een emmer lopen, door de afvoerslang op de rand van een emmer te hangen. De pomp heeft dan nog wel voldoende power om het water hier (met behoorlijk een behoorlijke kracht) in te pompen.

De afvoerslang tijdens het hele programma op de hoogte van een emmerrand houden is geen optie, aangezien de trommel dan niet meer lijkt te vullen met water voor het spoelen (het water lijkt dan meteen van de kraan door de machine weer afgevoerd te worden).

We hebben het pluizenfilter en de afvoerslang (de slang buiten de machine) al schoongemaakt, maar zonder resultaat.

Aangezien we nu dus bij de machine in de buurt moeten blijven en regelmatig met emmers water lopen te sjouwen zouden we het probleem graag oplossen. Aangezien de wasmachine echter al 5 jaar oud is willen we niet te veel geld meer investeren...

Herkent iemand dit probleem? We hebben er aan gedacht een nieuwe pomp te kopen, maar is het aannemlijk dat deze ook echt kapot is, aangezien de pomp op zich nog wel pompt, maar niet met de gebruikelijke kracht? Bij voorbaat hartelijk dank voor reacties!

Met vriendelijke groet,
Vera
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Typisch een voorbeeld van een slecht werkende afvoerpomp en/of een verstopt filter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu