Pneumatische bediening spoeldrukker

Greg

  • #1
Goedendag!

Ik zit met een aardig vervelend probleempje, waar ik al een tijdje mee bezig ben......, maar kom er niet uit zonder de hulp van deskundigen op dit gebied.
Onze beide "zwevende" toiletten spoelen slecht door. Na enig eigen onderzoek heb ik het idee dat de pneumatische bediening (die twee slangetjes) niet goed werkt. De luchtdruk die zich moet verplaatsen na het indrukken van de spoeldrukker is niet krachtig genoeg om het spoelmechanisme (spoeluitlaat) omhoog te drukken.

Is hier nog iets aan te doen of is het mogelijk deze bediening te vervangen voor één die wel goed werkt?

groet gregory






Merk Grohedal




 

GvdB

  • #2
Je kunt de spoelinrichting testen door op 1 van de slangetjes te blazen, als je op de juiste slang hard genoeg blaast gaat ie spoelen.
Als dat niet lukt even testen met een leeg reservoir, als de klep open is even het slangetje dicht knikken en controleren of de klep niet wegzakt.

Je kunt de drukker testen door je vinger op een gaatje te houden, als de knop tegendruk blijft geven is ie goed, wanneer ie langzaam wegzakt is ie lek.
 

Greg

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie,

Als ik het goed begrijp, bestaat de pneumatische bediening uit twéé elementen, enerzijds de drukker en anderzijnds de klep.

Dit gaat ik morgen zeer zeker uitproberen! Ik heb al zitten surfen op het web, maar mocht het zo zijn dat één van de onderdelen defect is. Is er dan nog een mogelijkheid deze te vervangen voor een nieuwen, heb hier zelf namelijk niets over kunnen vinden.

Is het mogelijk de Grohedal uit te wisselen met de Grohe Rapid SL spoelmechanisme?

groet
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Vaak is het zuigertje dat op de spoelpijp zit niet goed meer, als het doorspoelen niet goed werkt, of als je meerdere keren moet drukken op de knop voordat er doorgespoeld wordt.

De gehele spoelpijp kan dan vervangen worden.
Maar ik weet niet hoe oud het reservoir is, anders zit er misschien nog garantie op.
 

Greg

  • #5
Hoi Peter,

Ik schat een jaar of zeven oud! ik kan er ook maar niks over vinden het is enige dat ik kan achterhalen is het merk en het type, maar dat is alles! Nog geen leverancier gevonden! Daarom mijn vraag is dit onderdeel uit te wisselen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Ja hoor is gemakkelijk uit te wisselen.
Haal even de spoelpijp er uit.
Ga even naar de site van de fabrikant (grohepro.nl) en kijk daar even welke spoelpijp het is, en noteer het nummer.
Ook staan daar diverse gebruiksaanwijzingen van diverse inbouw reservoirs

De spoelpijpen zijn in verloop van jaren wat veranderd, dus even goed kijken welke dat je nodig hebt.

Je kunt dan bij elke sanitair zaak een nieuwe spoelpijp bestellen met dat onderdeel nummer.
 

Katwijkzee

  • #7
Ik heb ditzelfde probleem. Nou is mijn Vraag als je nieuwe bedieningspaneel haalt zitten hierbij dan ook de slangetjes? Deze werken niet meer namelijk, en had een mooie paneel gezien die ik mooi vond.
Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu