Plinten tijdelijk verwijderen

maikpeanut

 • #1
Hallo,

Binnenkort ontvangen wij de sleutel van onze nieuwe woning. De muren worden opnieuw behangen en er komt een pvc vloer in. De huidige plinten zijn echter nog prima en willen we daarom hergebruiken. Hoe deze het beste netjes te verwijderen. De plinten zijn gelijmd en afgekit aan de bovenzijde.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klussen.

  • #2
  Dit zal mechanisch moeten gebeuren. De kit voorzichtig los snijden. Vervolgens op een uitwendige hoek een plint losmaken. Als het lukt met een steekmes. Anders doorzagen met een multitool. Dan per plint voorzichtig met een steekmes de plint van de muur steken. Als dit niet lukt een vlak, plamuurmesachtig hulpstuk op de multitool zetten en hiermee de lijm doorsnijden. Hierbij telkens de plint iets van de muur afbuigen. Het is even een secuur en tijdrovend werkje maar het kan wel. Hier geldt "Haastig gespoed is zelden goed!". Succes.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Ik begrijp niet goed waarom de plinten er vanaf moeten.
  Met behangen snij je het behang gewoon mooi op de plint af.
  En bij pvc vloer, hoef je maar een klein voegje te houden, die je naderhand af kunt kitten.
  Eventueel kun je er anders ook nog een overzet plint opzetten als je niet zo nauwkeurig wilt behangen of de pvc wilt bij snijden.
  Scheelt je een hele hoop werk, en je hebt dan ook geen kans dat je het stukwerk op de muur mee lostrekt wat voor kan komen als de plinten gelijmd zitten.
  Want dan ben je verder van huis.
   
  • Like
  Waarderingen: BertPleizier

  maikpeanut

  • #4
  We willen de plinten nu verwijderen omdat de huidige laminaatvloer onder de plint zit. Het verschil tussen plint en vloer bij de nieuwe pvc vloer zou in dat geval veel groter worden.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Zoals ik al schreef, heb je grote kans dat er stukken stukwerk mee loskomen als de plinten goed vastgelijmd zitten.
  Die overzetplintjes zijn ook niet zo duur, en dan kun je er eventueel ook nog een kabeltje achter langs leggen voor pc of tv bv.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Enige echt mooie oplossing is het verwijderen van de plint. Je hebt dan idd kans dat de muur beschadigd. Je schrijft dat er behang op zit en dat je dat toch gaat verwijderen, dan is dat niet zo erg en eenvoudig bij te repareren. Als je met een beetje beleid te werk gaat, valt de schade meestal wel mee. Eventueel kun je ook een wat hogere plint plaatsen die over de beschadigingen heen valt.

  Tenslotte loop je de kans dat je nieuwe plinten moet plaatsen. De kosten daarvan vallen relatief gezien mee, zeker in verhouding tot de vloer. Het verwijderen van lijm en kitresten van de oude plinten is best wat werk en het is ook niet zeker dat alles weer past als de vloer dunner is en dus lager komt te liggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu