Plinten sluiten niet aan op gietvloer

AadK.

 • #1


Ik heb een gietvloer op mijn begane grond laten leggen. Omdat in de keuken geen isolatie onder de vloer was aangebracht is die vloer uitgehakt en vanaf de onderliggende zandplaat opnieuw opgebouwd. Vervolgens is een cementdekvloer aangebracht over de keuken en de andere vloeren waar de keuken aan grensde, de eetkamer en de woonkamer. Zo ontstond er dus een vloer op één hoogte die in zijn geheel gevlinderd is. Conform de offerte heeft de leverancier van de gietvloer deze ruimte geëgaliseerd alvorens de gietvloer te storten. Een ander heeft de plinten aangebracht. Tussen de gietvloer en de plinten zijn veel kieren van soms 10 mm. De man die de plinten aanbracht zag geen kans om de plinten aan de onderzijde zo te verzagen dat ze op de vloer aansluiten. De leverancier van de vloer vindt zich niet verantwoordelijk, egaliseren is niet hetzelfde als uitvlakken, meent hij. Ik vrees dat dichtkitten niet mooi wordt en overweeg die leverancier van de gietvloer aansprakelijk te stellen. Of ben ik te somer en zijn er wel manieren om die kieren weg te werken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je zou dat met een acrylaatkit kunnen afwerken.
  Beheers je het kitten zelf niet zo goed dan zou je daar een vakman bij kunnen halen.
  Omdat het heel erg het aanzien bepaald en omdat het strak moet zijn zou ik het laten doen.
   

  Blomm

  • #3
  Dus het probleem is gewoon dat de gietvloer niet vlak ligt ...
  En de plint waterpas is geplaatst.
  Ik weet niet wat er in de offerte van de gietvloer leverancier staat.
  Maar als je iets laat doen moet het wel goed gebeuren en persoonlijk vind ik dat dit niet goed is en zou ik er werk van maken.
  Maar aangezien dit een klusforum is ik zeg kitten en dan zelf😁
  Maar mooi wordt het zeker niet ook al laat je het doen je ziet het altijd zeker bij 10 mm.

  Gr martin
   

  AadK.

  • #4
  Hallo Martin,

  In de offerte staat dat de vloer geegaliseerd wordt voordat de gietvloer wordt aangebracht. De leverancier heeft die gevlinderde cementvloer dus daarna zelf geëgaliseerd en vervolgens de gietvloer aangebracht.Toen ik hem op de kieren wees stelde hij dat egaliseren niet hetzelfde is als uitvlakken. Daarmee bedoelt hij waarschijnlijk dat de aannemer die de cementvloer heeft gemaakt hem beter had moeten uitvlakken. Wat mij betreft is dat onzin. Met egaliseren werk je eventuele verschillen weg. Bovendien heeft hij mij nooit gemeld dat de vloer niet vlak genoeg was om af te werken. Begrijp ik het goed als je zegt dat dit achteraf niet meer mooi te maken is, alleen door de gietvloer opnieuw aan te brengen?
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Ervan uitgaande dat de plinten verder strak geplaatst zijn, is dit prima af te kitten.Dat geldt ook voor een eventuele kier aan de bovenkant van de plint. Na het kitten de plint even aflakken en dan zie je er niets meer van.

  Of de vloer niet vlak genoeg is, hangt helemaal van de opdracht af die je hebt gegeven aan de aannemer en/of de egaliseerder.

  Op zich is het natuurlijk wel logisch om aan te nemen dat egaliseren redelijkerwijs niet het uitvlakken van elke oneffenheid in de ondervloer omvat. Als de oneffenheden groot zijn, loopt het egalineverbruik erg op en dat wil de gemiddelde consument niet betalen.
   

  Tegel

  • #6
  Dit heeft niets met de vloer te maken, maar met het plaatsen van de plinten.
  Zeker als je kijkt over de lengte dat die open staan van de vloer.
  Als er bv een randje tegen de muur heeft gezeten, dan moet de plintenman die eerst even weghakken voordat hij de plinten plaatst.
  Plinten worden nooit met een waterpas aangebracht, maar gewoon aansluitend op de vloer.
  Mocht er dan nog ergens een kiertje zijn, kun je dat gewoon afkitten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu