Plinten icm te vervangen vloer

Tanooki

 • #1
Beste klussers,

Ik loop tegen een kip/ei verhaal aan, heb ik het idee.

Ik wil graag mijn wanden en plafonds verven. Gezien het om een vrij groot oppervlak gaat, wil ik dit graag laten doen. Dan doe ik zelf over een aantal jaren nog wel een keer een muurtje of zo.

Waar ik dacht dat het super chill zou zijn dat de plafonds en de wanden volledig vrij zijn, en dus volledig zijn te bedekken met verf, geeft echter elke schilder die langskomt aan dat het wel prettig is als plinten en architraven al gemonteerd zijn.

Argument is dat deze dan netjes afgekit kunnen worden en vervolgens de kitrand mee geschilderd / gespoten kan worden en dat je dan ook geen kiertjes en weet ik veel wat gaat zien.

Gezien niet 1, niet 2, maar zo ongeveer elke schilder dit tegen mij zegt, wil ik daar best in mee gaan. Hoezo zou ik het beter denken te weten?

Wel vraag ik me dan wat dingen af:

1. Ik wil over een x aantal jaar e.e.a. verbouwen (een paar muurtjes weghalen o.a.), waardoor ik op dit moment niet heb geïnvesteerd in de meest geweldige vloer leggen op de begane grond. Er ligt nu dus een laminaat vloer die "ok" is. Dit betekent dus dat die hele vloer er uit gaat, wat natuurlijk wel lastig is als er plinten vastgekit zitten aan de muur, maar wat vooral lastig is als achter het kitrandje bovenop de plint geen verf zit en dus eigenlijk onderdeel is geworden van de muur. Waarschijnlijk zal het de honderdste tref zijn dat de huidige laminaatvloer even dik als de nieuwe pvc of tegelvloer.

2. Op de eerste verdieping heb ik nog helemaal geen vloer liggen. Dit omdat ik dus in eerste instantie dacht: "eerst rommel maken met verven etc, dan pas plinten en architraven". Nu zou ik dan of een vloer alvast moeten leggen, of de plinten op de gok op de juiste hoogte moeten hangen, om de vloer later te leggen.

3. Volgens mij kun je laminaat / pvc vrijwel onmogelijk onder een plint schuiven? Wellicht in het begin wel, maar hoe dichterbij het einde je komt, hoe moeilijker dat wordt?

Waar ik dus een beetje tegenaan loop is dat er nu op dit moment mooi schilderwerk kan komen, maar dat eigenlijk mijn vloer en de afwerking (plinten, architraven) onderdeel zullen worden van de vloer. Wat wellicht ook zal betekenen dat e.e.a. (of zelfs de complete wand ivm kleurverschil?) opnieuw geverfd zal moeten worden als ik de nieuwe vloer erin ga leggen.

Hoe werkt dit in de praktijk?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Klopt helemaal wat je zegt.

  Je kunt de huidige plinten weghalen, muren laten schilderen en zonder plinten leven.
  Of je plaatst nu lage plinten, en na het leggen van de nieuwe vloer nieuwe welke hoger zijn en die je dan toch af moet gaan lakken. Dan maakt dat randje kit wat je moet plaatsen ook niet meer uit.

  Architraven gaan niet meer wijzigen, dus nu plaatsen en afwerken.
   

  Tanooki

  • #3
  Ik ben inmiddels aan het overwegen om de nieuwe pvc vloer nu alvast te gaan leggen, in plaats van over een x aantal jaar pas.
  Als ik dan extra vierkante meters van die vloer koop, kan ik met de verbouwing de vloer aanpassen met de delen die ik extra heb gekocht en destijds dus over heb gehouden.

  Geen idee of dat helemaal strookt.

  Ik vind het maar een lastig iets zo.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu