Plinten 10 cm hoog zagen met afkortzaag

Ambidexterity

  • #21
Als hij 10cm hoog wil, dan heb je gelijk, maar bij plat als ik het goed ziet gaat deze zaag max tot 120, dan moet het lukken denk ik. Draaien en helen kan deze zaag tot 47graden, dat is voldoende.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #22
Weet niet of hij al besteld is, maar heb zelf de KGS. Deze is slechts een paar tientjes duurder, en heeft een geleiderails waardoor je uit mijn hoofd tot planken van 32cm kunt zagen.

Zou ik je meteen aanraden. Kun je in meer toepassingen je afkortzaag gebruiken.
 

Juul..

  • #23
Een afkortzaag is af fabriek ook vaak niet 100% haaks in alle richtingen, dus enige afstelling is toch wel vereist voordat je ermee aan de slag gaat. En inderdaad is er een met geleiderails altijd aan te raden, vergroot de capaciteit enorm en maakt hem veel veelzijdiger. Misschien ook íets minder nauwkeurig (extra bewegende delen), maar denk dat de gemiddelde doe het zelver daar weinig van merkt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #24
Ik heb mijn gordijnkappen van 12 cm hoog dus gewoon precies op maat gezaagd met zo'n zaag
verstekzaag.jpg

dit was wel een wat duurdere dan wat je normaal in de bouwmarkt vindt met een betere zaagblad geleiding zodat het blad niet of nauwelijks zwabbert/verloopt.
gordijnkap.jpg


Maar nu 30 jaar later is de kleur van het ramin wat geler geworden (was eerst blank eiken en is nu meer honing eiken) maar de hoek is nog steeds strak en naadloos ondanks alle kraaltjes en groeven.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu