Pleisterwerk onder plint herstellen

Walter_J

  • #1
Hoi,

Ik ging van de vakantie gebruik maken om een kamer te renoveren maar stuit vandaag op een probleempje. Het oude (zanderige) pleisterwerk onder de plinten is niet meer stabiel en komt makkelijk los.



Ik zou alles grondig ontstoffen en voorzien van een stucprimer door de sterk zuigende ondergrond. Opvullen en vlak zetten zou ik doen met MP75, die heb ik nog liggen. Het resultaat moet niet super strak staan omdat er nog renovatievlies overkomt. De rest van de muur is immers ook een lappendeken van oude herstellingen

Mijn vraag is nu of het kwaad kan als ik daags (24-48u) na het pleisteren met MP75 er reeds renovatievlies over hang, schilder en enkele dagen nadien afwerk met nieuwe plintjes. :?:

dank voor het advies
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het stucwerk moet wel droog zijn voordat je dat gaat behangen of schilderen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Ik zeg ook dat het droog moet zijn. Heb in praktijk wel meegemaakt dat ik een kamer uitliep en de schilder naar binnen ging om te behangen tijdens een renovatie project. Het gebeurt wel maar hoeveel invloed het heeft op de hechting van de lijm durf ik niet te zeggen.
 

Walter_J

  • #4
Het zit natuurlijk helemaal onderaan en kan ook het vliesbehang een centimeter of 2 laten stoppen onder de plint. Mocht het een groot vlak zijn midden in de muur zou ik het minder riskeren en rustig laten uitdrogen. :!:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu