Platte lichtstraat ergens opleggen?

Jochemvw

  • #1
Graag jullie advies,

Op onze carport (net nieuw dak gemaakt) wil ik graag een glasplaat leggen (zie foto). Het idee is om op de dakopstand om de x aantal cm een rubber tegeldragertje te leggen van 1 cm dik waar de glasplaat dan op komt te rusten. Deze heeft dan een open randje van 1cm zodat de vliegjes weg kunnen. De glasplaat wordt rondom 8 cm groter dan de opstand en evt een profiel met druprand.
De vraag is eigenlijk of er specifieke rubbers voor bestaan of voldoet een stukje tegeldrager?

54876EE7-9BB6-495E-9371-18F7B9017003.jpeg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik snap je vraag niet zo goed, die glasplaat komt dan los OP de tegeldragers te liggen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dit is inmiddels het 3e topic over dezelfde carport met glasplaat.

Als ik Google op "detail lichtstraat" kom ik geen vrij liggende glasplaten tegen. Ik denk ook niet dat je dat moet willen...
 

Jochemvw

  • #4
Huh 3e topic? Mijn vorige vraag ging over de onderliggende balklaag waar ik goed advies over gekregen heb.
Glasplaat komt inderdaad los op de opstand te liggen en is een veelgebruikte methode. Glasplaat weegt nogal wat en waait echt niet weg.

Mijn vraag is alleen of er speciale rubberen “buffers” bestaan waar de glasplaat op kan liggen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Nee, ik ook niet, wat ik ook niet zo goed snap, een lichtstraat, is toch een complete set, het is toch vreemd dat je eerst je carport vernieuwd en dan pas je lichtstraat? zo'n lichtstraat is toch een compleet geheel.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
Dan zou ik kijken voor tegeldragers, of een rubberen tegel opsnijden, als het toch een hobby project wordt, en als de wind dan juist staat, dan waait toch nog steeds de regen naar binnen, en dan zie ik blank hout.
 

Jochemvw

  • #7
Waar lees je dat dit een hobby project is? Voor deze renovatie zaten er 3 van dit soort licht(koepeltjes) op. Die lagen er al ruim 25 jaar zonder problemen op, en het waren ook alleen maar glasplaten die los op rubberen blokjes lagen. Echter wilde ik graag weten of er na 25 jaar misschien speciale “doppen” zijn voor dit soort kneuterige oplossingen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Er zijn genoeg hobbyisten die de kwaliteit van mensen die er hun geld mee verdienen overstijgen, het was geen oordeel. Ik bedoel, die dingen zijn toch kant en klaar te koop, waarom moeilijk doen, en mij lijkt een losse glasplaat een risico, niet alleen voor jou maar ook voor de omgeving, maar wie ben ik, ik ben geen specialist hierin, maar volgens mij denkt de meerderheid er zo over. Ik wens je succes en laat het hierbij.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Jochemvw schreef:
De glasplaat wordt rondom 8 cm groter dan de opstand en evt een profiel met druprand.
Als het klaar is mag je van mij een foto plaatsen met name het detail de druprand.
 

Jochemvw

  • #10
Zal ik zeker doen, bij mij huidige dak is aan 3 kanten van de glasplaat een druprand profiel gebruikt. (Zie plaatje). Bij kennissen van me hadden ze aan de onderkant van de gehele glasplaat een rand (2 cm van de zijkant) kit gespoten. Beide gevallen nooit waterinslag gehad.

Haemmertime: als jij liever een venster van €2000,- gebruikt is dat jou goed recht, ik ben met €250,- helemaal klaar. Van onder zie je geen verschil. Ken sowieso 7 daken waar ze opliggen hier in de omgeving. Enne als het dusdanig hard waait dat deze plaat ook maar beweegt is deze plaat je allerminste zorg. We moeten ‘m met 3 man optillen en omhoog hijssen met een kraantje. Misschien iets minder films kijken

19C81AAE-3282-4464-885C-5D8050D95FDB.jpeg
 
  • Like
Waarderingen: Haemmertime

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu