Plat dak, hoe isoleren

funkysoul

  • #1
Ik werk in een bijkamer van ons huis. Daar zit een plat dak boven. Tussen de steunbalken zit isolatiemateriaal. En daartegenaan weer gipsplaten. Toch voel ik de kou van het plafond naar beneden komen als ik daaronder aan het werk ben op de computer.

Het lijkt wel of het licht ''waait''. Zeker als er buiten een stevige wind staat, voel ik de lucht ''trekken''

Hoe kan ik eea beter isoleren ?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dan zul je ons eerst een betere schets van de situatie moeten geven. In principe is dit echter een gevalletje van gipsplafond eruit, en dan een klimaatfolie tegen de balken aan om het luchtdicht te krijgen naar de ruimte toe. Daarbij zijn vooral de randen van de ruimte kritiek.

Ik vermoed dat de lucht binnenkomt via de oplegging van de balken, tenzij je een traditioneel plat dak hebt met ventilatie boven de isolatie - maar mijn glazen bol is stuk.
 

funkysoul

  • #3
IMG_3279.JPG
 

funkysoul

  • #4
het bakje dat je ziet is een lekbakje om regenwater op te vangen. Aan die kan lekte de spouwmuur namelijk. Water sloeg erdoor heen vanuit de buitenkant. De boel is opnieuw gevoegd en er is een loodstrip aan de binnenkant gemaakt waardoor het regenwater dat door de muur heen slaat weer naar buiten geleid wordt. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Het witte is polystyreen plaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu