Plantenbakken in tuin - Asbest

mekre

 • #1
Onlangs plaatste ik hier een foto van een asbestplaat bij ons in de tuin. Nogmaals veel dank voor het meedenken. Bij een verdere rondgang in de tuin, vielen mij deze twee oude plantenbakken op. Met name de eerste lijkt een vezelstructuur te hebben, dus dit lijkt mij asbest verdacht? Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Plantenbak 1:

IMG_9449.jpg


IMG_9450.jpg
IMG_9451.jpg
IMG_9452.jpg
IMG_9453.jpg


Plantenbak 2:

IMG_9454.jpg
IMG_9455.jpg
IMG_9456.jpg
IMG_9457.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jeroen

  • #2
  Hoi Mekre,

  De eerste plantenbak is inderdaad asbestverdacht, de tweede lijkt me niet. Voor de eerste plantenbak geldt eigenlijk mijn vorige advies. Deze valt buiten de particuliere vrijstelling vanwege de ernstige beschadiging.
  Mocht je deze toch zelf willen storten, doe dat dan mét inhoud. Het valt namelijk niet uit te sluiten dat er vezels in de plantenbak terecht zijn gekomen.
  Mocht de plantenbak met inhoud te zwaar zijn (wat ik me kan voorstellen, gezien de afmetingen) dan zou ik willen adviseren om deze professioneel te laten verwijderen. (professionele verwijdering heeft eigenlijk altijd de voorkeur).

  Succes!
   

  mekre

  • #3
  Dank Jeroen, voor de goede en snelle hulp!
   

  Saar Ostyn

  • #4
  Opnieuw bedankt voor de duidelijke foto's. De eerste plantenbak is zo goed als zeker asbesthoudend. Op de derde foto zie je zelfs de asbestbundels zitten. De tweede plantenbak is niet verdacht.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  6
  2
  4
  10

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu