Planten bakken repareren

KSDV

  • #1
Goedendag! Ik zou graag advies/ervaringen horen over het repareren van plantenbakken buiten. De bakken zijn van kunststof (beton look) maar brokkelen af aan de zijkant. Aangezien vervangen erg intensief lijkt zoek ik naar opties voor reparatie. Iemand ervaring? Ik dacht aan dichtsmeren? Zie foto. Dank! Klaske
image.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als die bakken door bevriezing van de grond uit elkaar gedrukt zijn, en daardoor geknapt is het einde oefening. De zichtbare scheuren zitten al van boven tot beneden, daar kun je niets meer van maken.
 

KSDV

  • #3
Hmm jammer, ja klopt ze zijn behoorlijk gescheurd. Oké dan ga ik toch vervangen! Dank voor je reactie.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Alles is te repareren maar of het zin heeft dat moet je je toch afvragen.
Wil je een poging wagen dan gewoon opschuren en loszitten delen verwijderen, goed ontvetten, glasvezel doek aanbrengen, weer dicht plamuren met polyester en gladschuren
Dus net alsof je een roestgat in een auto gaat repareren.
Wel even wat werk en wel buiten doen want het ruikt wel sterk.
Maar of het succes verzekerd is?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je schrijft dat vervangen je “intensief” lijkt en daarom zoekt naar een manier van repareren.

Voor reparatie (zoals hierboven genoemd) kun je het beste de bak ook leeg maken, zodat je van binnenuit kunt herstellen.

Daarmee bespaar je jezelf dus al geen tijd / werk. Komen de kosten voor reparatiespullen nog bij en je begrijpt dat je beter een nieuwe bak kan kopen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat staat erin? Zo te zien een aucuba japonica (japanse broodboom)? Ik heb ze in de tuin ook wel eens gehad, werd bij mij een struik van zeker 3-4 meter met flink dikke takken (en wortels?). Lijkt me nogal een stevige plant om in zo'n bak te zetten, verbaast me in dat geval niet echt dat hij scheurt.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu