Plakken los stucwerk bij muur-plafond aansluiting

Jeroen Boschma

  • #1
Hallo,

In mijn huurwoning (nieuwbouw, in 2010 eerste bewoner) zie ik bij de plafondaansluiting dat plakken stucwerk loskomen, op diverse plekken is het stucwerk horizontaal gebarsten en staat als een V-tje los van de muur. Voor zover ik het kan beoordelen is de grootste boosdoener het plafond wat is gaan werken (oplegvilt is waarschijnlijk ingedrukt) en daarmee gewoon het stucwerk van de muur afdrukt.

Nu ik in mijn nieuwe koopwoning de boel wil laten stucen heb ik de stucadoor gevraagd wat hij kan doen om dit te voorkomen, en daarbij een (zelfbedachte) oplossing aangedragen: het verse stucwerk wegsnijden onder het plafond (2 mm ofzo) en dan afkitten zodat het plafond ruimte krijgt om te zakken. De stucadoor gaf aan alleen een gaasje te plaatsen, dat helpt volgens mij niets tegen hetgeen ik in mijn huurwoning zie.

Zijn er hier ervaringdeskundigen/stucadoors die een oplossing hebben of hier iets over kunnen zeggen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat vilt drukt meteen in, niet na het stucen nog.

Lossnijden is normaal voldoende. Ik heb nog niet gehoord dat gaas in de hoek dit verhelpt.
 

Jeroen Boschma

  • #3
OK, bedankt voor je reactie IJkenhout. Ik meen te lezen dat ik de stucadoor dus gewoon moet vragen om de boel los te snijden omdat het door hem voorgestelde gaasje niet gaat helpen... Is dat lossnijden dus ook een gangbare handeling voor stucadoors? Dan vind ik het vreemd dat de stucadoor iets anders voorstelt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Lossnijden zou standaard moeten zijn. Het gaat om een aansluiting met twee verschillende materialen. Die werken anders. Er komt dus toch een scheur. Als je er gaas in doet scheurt ie waarschijnlijk (uiteindelijk) naast het gaas.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu