Plafonds witten, welke rollers etc..

Red

  • #1
Wat zijn de beste rollers en werkwijze voor het witten van een plafond?

Je hebt rollers die er uitzien als een soort 'suikerspin' maar ook rollers die uit verlours/garen gemaakt zijn. Dan de maat 18cm of 25cm... Sommige rollers pluizen nogal en daar wordt je niet blij van.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Alle waar is vwb vachtrollers hier gek genoeg niet naar zijn geld. Die "pluizende" rollers ( ook verkrijgbaar in 18 / 25 cm ) kunt u 1 dag van te voren bevochtigen, dus niet drijfnat maken, in een plastic zak bewaren en alvorens te gebruiken goed inwerken met de muurverf die u gaat gebruiken.

U kunt ook alvast de roller inwerken met de muurverf en dan in de zak bewaren totdat u hem gaat gebruiken.

Rol de vachtroller uit op een stuk papier ( geen krant want de inkt geeft af !) of een stuk karton.

De duurdere rollers kunt u na inwerken met muurverf direct gebruiken.

Ik gebruik zelf meestal de pluizende variant die net zo goed blijkt te werken als de duurdere, echter meer uit economische overwegingen.
Na het werk sluit ik deze op in een grote plastic zak, lucht zoveel mogelijk eruit,knoop erin, en kan hem daarna nog 5x gebruiken.

De juiste methode om een plafond te sauzen hebben we al vaak beschreven:

Eerst de randen met een kwast opzetten en narollen met een kleine ( 10 cm ) radiatorroller, zo vermijdt u kwast-strepen .

Zet de vachtroller van 25 cm op een stok en werk nat-in-nat. Heeft u een spack-plafond neem dan speciale spack-latex ivm de langere open tijd en structuurbehoud.

Gebruikt u reguliere muurverf dan kunt u die aanlengen met een drogingsvertrager zodat u langer nat-in-nat kunt werken.

Dit betekent overigens niet dat u op vakantie kunt tussen 2 banen: de aanzettijd is ook hier beperkt. Loop de randen nogmaals na als het plafond droog is. Zonodig met de kwast en de kleine radiatorrol bijwerken.

Overigens staat en valt uw succes met de keuze van de muurverf> aanzetvrije extreem matte muurverf doet wonderen tegen strijklicht en aanzetten maar uw spaarvarken moet dan wel iets strakker de broekriem aanhalen.

Verdun deze verf zo min mogelijk ( alleen voor het opzetten van de randen )> de eigenschappen hollen achteruit als u denkt meer te kunnen doen dan er op de verpakking staat aangegeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu