Plafond witten > bladderen

7416bram

  • #1
Beste mensen,

Ben nieuw hier op het forum. Krijg binnenkort m'n eigen studentenkamer en er moet het één en ander gebeuren. Zo ook het plafond.

Het plafond wil ik eigenlijk opnieuw sauzen, want sommige stukjes zijn afgebladderd. Moet ik eerst schuren of kan ik eroverheen sauzen? Volgens mij heb je dan het gevaar dat het verder afbladdert tijdens het sauzen.

Hopelijk hebben jullie hier een strategie voor.
 

Honingimker

  • #2
Als het bladdert zou ik zeker eerst met n plamuurmes afkrabben (grove bladderplekken) en daarna met grove korrel schuren en vervolgens met een fijne....je ondergrond moet stabiel zijn...hierna schoonmaken met warm water en een schuitje st marc..worked perfect for my old student rooms :-)
plaats anders een n foto, van welk materiaal is je plafond gemaakt?
 

Boneventura

  • #3
Laat me raden: je huurt een oud gammel hok en je hebt weinig geld en sowieso wil je er niet teveel aan uit geven, want het is toch niet van jou. Zit ik in de richting? :D

Volgens mij is dit best een grote klus, als je het goed wil doen. Weet je ook waarom het afbladdert? Ouderdom? Of kan het zijn dat er vocht zit? Want als dat zo is, heb je grote kans dat dat het binnen afzienbare tijd weer afbladdert als je het niet voorbehandelt.

Als het geen vocht is zou ik met een arsenaal plamuurmessen (recht, driehoekig, etc.), een trapje, een trui met capuchon en een grote bril een uurtje afsteken en rollen maar. Tenzij het ècht goed moet...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Strategie: de studenten voor u hebben er geen fluit aan gedaan, die na u komen doen er ook niks aan, en de verhuurder lacht zich krom als u er een hoop tijd en geld in gaat steken, dus gewoon laten zitten.

Wilt u toch wat doen: zie advies Djvito, maar dan nog wel een laagje latex voor de frisheid aanbrengen :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu