Plafond verven op terpentine basis -> of een alternatief?

Lebber

  • #1
Ik heb problemen met het strak in de verf krijgen van mijn plafond.

Er zaten een aantal gelige plekken op (nicotine?), die wilde ik graag weg hebben. Dus ik dacht: heel het plafond afstoffen, ontvetten en aan de slag met Flexa Powerdek voor o.a. plafonds. Dat liep helaas anders. Na het schoonmaken kwamen er mega gele en bruine vlekken tevoorschijn. Na drie keer dekken is het merendeel wel verdwenen maar de vlekken waar het allemaal om begon niet. Een taai plafond dus. En dan is dit enkel nog maar de woonkamer...

Toch kan het wel. De keuken is gerenoveerd en daarbij zijn ook de muren en het plafond van een nieuw likje verf voorzien. En dat ziet er prachtig uit. Het kan dus wel. Navraag bij de aannemer leerde dat zij verf van Montana hebben gebruikt welke niet op waterbasis is. Het gaat om dit type.

Ik wil nu ook graag deze verf gaan gebruiken (als ik er aan kan komen). Echter is alle verf die ik normaal gebruik op waterbasis. Waar moet ik nu rekening mee houden als ik aan de slag ga met verf welke niet op waterbasis is? En is dit eigenlijk wel verstandig, of moet ik toch een alternatief zien te vinden op waterbasis?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Er zijn ook sterk isolerende watergedragen verven. Het verschil zit in de mate van verontreinging. Zeer zware verontreiniging kan beter met een isolerende verf op terpentine basis worden gedaan, maar de middelzware en lichte ( nicotinevlekken, kringen tgv lekkage, roet e.d.) verontreingingen kunnen ook heel goed met watergedragen renovatieverf worden behandeld.
1 grote Nederlandse fabrikant uit Uithoorn heeft beide in het assortiment.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu