Afgestoken plafond verven.

Cyrielz

  • #1
Hallo,

De oude latex verf laag van mijn plafond hing los dus die heb ik volledig van het plafond afgestoken met een plamuurmes. Nu heb ik als gevolg een onregelmatig plafond die ik graag zou willen verven. Ik vroeg me af wat mijn opties zijn om mijn plafond in zijn huidige staat te verven en nog steeds een redelijk eindresultaat te krijgen. Het volledig opnieuw laten stuccen van mijn plafond is (omwille van budget) mijn allerlaatste optie. Is het bijvoorbeeld mogelijk om het plafond met een korrelige verf te verven en daarmee het hoogte verschil te overbruggen ?

Groet, Cyriel

20221007_112710.jpg 20221016_203529.jpg 20221016_203535.jpg 20221016_203539.jpg
 

Nth

  • #2
Als eerste is zou ik afvragen waarom de verf heeft losgelaten. Want gaan andere delen over een tijdje ook eraf? Is er een vochtprobleem? is er geen voorstrijk gebruikt? Is er te snel over de muren geschilderd alvorens het cement/stuc was uitgehard?

Ik denk niet dat je met alleen structuurverf de klus klaart.

Wat je kan proberen is een zak dunpleister kopen en zelf die gaten dichtstrijken met een breed spackmes. Is het plafond daarna nog wat hobbelig zou je het kunnen (machine)schuren met p80 en daarna p240.
Voordat je gaat schilderen zou ik er voorstrijk op doen, voor de zekerheid. Die kamer zou dan het beste leeg moeten en/of afgeplakt, want er komt een hoop troep/stof bij kijken

Merken en winkels niet nodig - mod

Emmer, spackmes, plamuurmes, mixer, 2xverfrollers+bakjes
Voorstrijk: neem een goedkope die het prima doet als je op budget gaat.

Ongeveer 2,5kg op 2L water. Je moet wel binnen 30min de F&F erop hebben anders gaat het indrogen.

Plafond is lastig werk dus hopelijk heeft een ander forumlid een gouden tip?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Cyrielz

  • #3
Nth schreef:
Als eerste is zou ik afvragen waarom de verf heeft losgelaten. Want gaan andere delen over een tijdje ook eraf? Is er een vochtprobleem? is er geen voorstrijk gebruikt? Is er te snel over de muren geschilderd alvorens het cement/stuc was uitgehard?
Goeie vraag. Zou het eigenlijk niet weten. Ik heb dit huis net gekocht en het komt uit 1964. Ik vermoed dat er sindsdien ook niks aan gedaan is. Het zou best kunnen dat er ooit waterschade of iets van vocht in het huis is gekomen waardoor de verf nu wat los laat. Dit is hoe het eruit zag voordat ik het eraf heb gehaald.

20221007_112724.jpg 20221007_112710.jpg
 

Nth

  • #4
Dat ziet er eerder uit als een dun kalk-stuc laagje.
Een veel voorkomend en irritant probleem.
Als je dat gaat schilderen heb je kans dat de verf de stuc gaat lostrekken of zie je na een tijdje toch weer bladeren.

De beste optie is een vakman. Die kan dat plafond helemaal prepareren en afvlakken.

Maar als je niet daarop wil wachten of te prijzig vind kan je het risico voor lief nemen en de huidige gaten vullen zoals ik eerder beschreef. Wel echt het hele plafond nalopen op loszittend pleister. De dunpleister echt goed laten drogen en ventileren!! droogtijd per 1mm = 24h bij 20c. (dus 3mm dikte bij 17c is 4 dagen) en dan zou ik, just to be save, nog een paar dagen erbij tellen want luchtvochtigheid speelt ook een rol bij het drogen.

Succes!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu