Plafond van mijn huis

gianlu

  • #1
Hello, I have been living this house for more than two years. My partner worked on renovating it a while ago. Now I heard yesterday that the ceiling was made under the floor in the eighties. I would like to know whether this ceiling may contain asbestos. Is that common? I'm a little worried now that it could be dangerous to live here. Logically, I'd say that doesn't sound so common, but I'm no expert.
4eb6cda0-4c29-4839-bcde-ff006ea47df0.jpg
5c4937d0-ea39-4c38-8a74-469b30006518.jpg
16c904e7-327b-4229-99a6-a856d4fc259a.jpg
6234519c-e1e0-4850-9c18-e3b67d50c0e2.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

gianlu

  • #2
Hallo, ik verlaat dit huis al meer dan twee jaar. Mijn partner heeft het een tijdje geleden gerenoveerd. Nu hoorde ik gisteren dat het plafond in de jaren tachtig onder de vloer is gemaakt. Ik zou graag willen weten of dit plafond mogelijk asbest bevat. Is dat gebruikelijk? Ik maak me nu een beetje zorgen dat het gevaarlijk kan zijn om hier te wonen. Logischerwijs zou ik zeggen dat dat niet zo gewoon klinkt, maar ik ben geen expert.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Mij lijkt dat gewoon (keurig, strak aangebracht) gipsplaat. En wat er eventueel onder zit kan zo niet bepaald worden.
Maar het ziet eruit alsof het plafond naderhand al een keer gerenoveerd is.
Is niet ongebruikelijk in huurhuizen, zeker niet als het een woningbouwvereniging (indien al van toepassing) betreft.

En zoals altijd in deze rubriek: als je asbest-angst hebt (ik las je andere topic), dan laat je een asbnest-inventarisatie doen of stuurt op zijn minst een monster op naar een test-lab. Want niemand op een forum kan jouw angst wegnemen door een beoordeling te doen aan de hand van een paar foto's.

Maar als je er al twee jaar niet meer woont, waarom zou je je dan nog druk maken?
Of bedoel je met 'ik verlaat dit huis al meer dan twee jaar' iets anders?
De Engelse tekst zegt ook iets dergelijks kroms, wat is je eigen taal eigenlijk?
 
Laatst bewerkt:

gianlu

  • #4
Ik wilde weten of dit type aanrechtblad van asbest gemaakt kan worden, of het nu gebruikelijk is of niet. Omdat ik in Amerika filmpjes heb gezien lijkt het heel gewoon, maar misschien is de stijl anders. Of zoals ik hier in Nederland vroeg was het niet gebruikelijk om dat te doen. Als je me vertelt dat het gewoon krijt is, is dat prima! Het huis is gerenoveerd, maar niet het verlaagde plafond dat lijkt te zijn gemaakt in de jaren 80 (het huis dateert uit de 19e eeuw).

I mean living already two years.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Nou sorry hoor, maar hier laat de google vertaling je compleet in de steek. Want nu gaat het ineens over een aanrechtblad (English: counter top or work top in a kitchen). Er is op de foto's geen aanrechtblad te zien, maar plafonds. Bovendien valt er niets van te zeggen wat er in de 80er jaren wel of niet gebruikelijk was om te doen bij renovatie.

En het lijkt op gips, maar ik ga je echt niet 'gewoon' zeggen dat dat zo is. Als je zekerheid wilt, bestel je een testset. Zo duur zijn die niet!
 

franzo

  • #6
you can order some asbestos test and do the test yourself or ask for an asbest inventarisatie that cost less than * euro.

Prijs verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu