Plafond kelder isoleren; wat voor folie?

Danios

  • #1
Dag allen,

Nog een folie vraag op dit forum..... Ik heb gezocht naar vergelijkbare onderwerpen maar mijn situatie is net wat anders, vandaar een nieuwe post.

Ik heb in jaren 30 huis een kelder (ongeveer op sta-hoogte) welke deels niet meer geisoleerd is (geen isolatie tussen kelder en vloer van de gang).
Vorige bewoners (credits hiervoor hoef ik niet:cool:) hebben vloer van de gang vervangen waarbij opbouw nu als volgt is: multiplex (2/3cm ongeveer) met daarboven tegeltjes met flexvoeg o.i.d. (zit prima). Isolatie hebben ze achterwege gelaten, kieren bij aansluiting muur /vloer (randen niet gekit /gevoegd o.i.d) en echt flinke gaten bij doorvoer naar cv radiator vanuit kelder (ja, dan heb je wel een radiator nodig in de gang! Hoe verzin je het....). Dus veel kou en tocht vanuit de kelder naar de gang.

Zie foto van plafond gemaakt in kelder.

Dus ik ga isoleren.

Plan is om kieren te dichten met luchtdichte tape en/of stukjes glaswol. Daarnaast wil ik tussen de balken glaswol gebruiken (zitten her en der leidingen dus stijve platen geen optie).

Aangezien de kelder niet heel hoog is wil ik niet telkens met mijn hoofd in het glaswol zitten, dus wil ik een folie onder het glaswol plaatsen. Aangezien dit aan de koude kant gebeurt, moet dit dan dampdoorlatend zijn? Ander gedeelte van kelder/kruipruimte is wel geïsoleerd, al wat langer geleden denk ik aangezien dit glaswol is met papieren spijkerflens, dat bestaat denk ik niet meer? DIt zit allemaal nog prima.
Kelder is overigens droog en heeft voldoende ventilatie.

Hopelijk voldoende informatie zo, dank voor het meedenken!

IMG_20221004_091745.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zit helemaal goed. Op zoek naar de juiste dampopenlaag.
Zelf denk ik aan hardboard met gaatjes, kan je nog een kleurtje geven ook.
 
  • Like
Waarderingen: Danios

Danios

  • #3
Dank, ik twijfelde nog of klimaatfolie/ regulerende folie voldoende zou zijn, dit vanuit de praktische overweging dat ik dat via via kan krijgen als restje. Of is ' gewoon ' dampopen hier de norm?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu