Plafond badkamer beschimmeld en kraakt, help!

FreyaVDB

  • #1
Het plafond in onze badkamer lijkt bespoten met lak.... Het blinkt en door de waterschade brokkelt het af. Ik weet eerlijk gezegd niet welk soort materiaal het is.
Het is helemaal gekraakt en beschimmeld op sommige plekken, tot helemaal zwart terwijl het normaal een vuil beige kleur heeft.
Mijn ouders hebben het sinds aankoop nooit vervangen, noch gekuist. Ik zou deze zomer terwijl zij op vakantie zijn graag het huis zo goed mogelijk renoveren, maar heb hier geen verstand van. Iemand die weet of ik dit zelf kan fixen of heb ik profesionele hulp nodig?
Ik ben van Aalst - België.

(Foto's heb ik helaas niet)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welke kleur hebben de brokjes ?
Zijn ze gemakkelijk kapot te wrijven ?
Zitten de platen geschroefd op latten op ongeveer 30 cm uit elkaar ?
 

FreyaVDB

  • #3
@Jan het is 1 grote plaat op het plafond, ik heb geen afmetingen op dit moment. En ja, de gekraakte delen schilferen af als je ze probeert schoon te kuisen. Het is normaal een vuil beige kleur, maar de kraakjes en zo is zwart (volgens mij van schimmel van waterschade). Boven onze badkamer zijn er 2 slaapkamers, dus het de waterschade is volgens mij van de stoom van bad/douche. De schade is reeds zo erg dat het niet enkel meer boven het bad is, maar echt het volledige stuk plafond.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Die gekraakte delen kan ook latex zijn, het gaat er om wat er onder zit.
 

FreyaVDB

  • #5
Ik weet helaas niet wat er onder zit. We hebben nog niks afgebroken.
Denkt u dat ik deze laag er beter afhaal en dan een nieuwe laag er op zet?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu