Plafond afwerken TUSSEN balkconstructie

Floris01

  • #1
Hallo,
ik wil mijn plafond (onder plat dak) isoleren en afwerken tussen de balken, om optisch meer ruimte te krijgen en de balken zichtbaar te laten.
nu zijn gipsplaten 60 cm. breed en de ruimte tussen mijn balken is ongeveer 80 cm (som iets meer soms iets minder :? ).

mijn idee was vuren latjes tegen de balken aan te spijkeren langs de bovenrand om daar platen tegen aan te schroeven, met glaswol ertussen.

heeft iemand een betalbaar alternatief voor de gipsplaat??

groeten,

floris
 

H@ns

  • #2
Er zijn ook platen van 120 breed
 

Zondagklusser

  • #3
Als je het goed doet breng je een dampremmende laag (bijvoorbeeld plastic folie) aan aan de 'warme kant' van de isolatie. Dit om condensvorming in de constructie te voorkomen. Bij een plat dak sluit je dan echter het houten dakbeschot op tussen de dakbedekking (meestal 'dakleer' of zink) en de folie. Dit brengt het risico met zich mee dat het houten beschot niet kan ademen en op den duur vergaat. Het is dus van het grootste belang dat er een geventileerde spouw boven de isolatielaag wordt aangebracht.

Verder maak je het jezelf gemakkelijk door een Merk en link verwijderd, mod. te gebruiken bij het aanbrengen van het plaatmateriaal.


Merken graag doorgeven via PB, noemen van merken is op het forum niet toegestaan, mod.
 

Floris01

  • #4
Zo'n lift bedoel je waarschijnlijk? (weggehaald?) plafond is 2.00 meter hoog dus dat lukt ook wel zonder, glaswol met dampremmende folie, gipsplaten van 120 zijn vanochtend geleverd. vuren latten zitten tegen de balken, dus morgen kan het handeltje er tegenaan.

bedankt voor de reacties
 

Floris01

  • #5
@ zondagklusser:

geventileerde spouw boven de isolatie??
gewoon een paar cm lucht overlaten bijvoorbeeld?
of moet daar nog platdakontluchting bij?
 

Zondagklusser

  • #6
Ik bedoel inderdaad een geventileerde spouw boven de isolatie. Enkele centimeters is voldoende maar die moeten wel in verbinding staan met de buitenlucht. Ventileren via de boeilijsten is doorgaans eenvoudiger te realiseren dan het plaatsen van ontluchtingspijpjes op het platte dak.

De aanbevolen gereedschapset is een alternatief op de platenlift. Eenvoudig en betaalbaar.
 

Floris01

  • #7
Kan je me die even pm-en ??
 

Zondagklusser

  • #8
Zojuist gedaan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu