Plafond afwerken na plaatsing dakkapel

JiskeB

  • #1
Goedemorgen!

Enige tijd geleden is bij ons een nieuwe dakkapel geplaatst. Het grootste deel van de aftimmering van de dakkapel en zolderkamer is inmiddels klaar. Voordat we aan afwerking gaan beginnen, moet het plafond nog hersteld worden.

De monteurs van de dakkapel hebben een gat in het plafond gezaagd om de dakkapel te bevestigen, zie foto hieronder. Hoe zouden jullie dit aftimmeren/netjes dichtmaken?

IMG-2389.jpg

Vanaf schuin onder gezien

IMG-2390.jpg

Vanaf direct onder gezien


Wij dachten de hele plafondplaat te vervangen waar het gat in gezaagd is, en die om de balk heen te monteren. Hoe zouden we dat het beste kunnen doen met het oog op de afwerklijst die ook langs de zijkanten zit? Kunnen we die het beste (deels) ook vervangen? En zou je een nieuwe afwerklijst ook om de balk heen leggen?

Of kunnen we het beter op een hele andere manier aanpakken?

Boven het plafond zit een vlierinkje. Vanaf daar kunnen we niet bij de plafondplaten (vanaf onder gezien is het gips, houten balken, houten vlieringvloer).

Alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het gat even netjes tot een rechthoek zagen. Dan schroef je ca 10 cm brede stroken multiplex (12 of 15 mm is dik genoeg) half op de rand van de gipsplaat. Ook om de balk maak je rondom een strook waarop je de gipsplaat vast kunt zetten.

Dan zaag je een stukje gipsplaat op de juiste maat, randen een beetje afschuinen en vanaf onder vastschroeven. Daarna kun je de naden afsmeren.

Afwerk lijst vervangen ter plaatse van de sparing. En afhankelijk hoe strak je om de balk kunt werken, is een lijstje daar niet nodig.
 

JiskeB

  • #3
Hartelijk bedankt voor de reactie en de duidelijke uitleg! We gaan ermee aan de slag komend weekend :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu