Plaatsen vensterbank

Jeroen_01

  • #1
Om een vensterbank te vervangen heb ik de oude stenen (tegels) vensterbank eraf geslagen. Deze wordt vervangen door een stenen / composiet vensterbank.

De nieuwe vensterbank is 2 mm dikker dan de oude vensterbank. Daardoor kan ik deze niet in de sponning van het kozijn schuiven. Ik kan natuurlijk wel de oude metselmortel verwijderen maar deze is helemaal netjes blijven zitten. Verwijderen en opnieuw aanbrengen is weer extra werk.

De nieuwe vensterbank wil ik verlijmen. Kan ik de nieuwe vensterbank tegen het kozijn zetten (dus niet in de sponning en vervolgens afwerken met een lijst dit dan ik dan op het kozijn zet (lijst is er al af , zie ook de foto?

Het tocht behoorlijk in de spouw (ik heb nog geen muurisolatie). Kan ik achter de nieuwe vensterbank wat steenwol drukken om ruimte tussen kozijn en vensterbank te dichten?

Mvgr, Jeroen


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zou ook de sponning iets op kunnen frezen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Ik zie geen spouw op de foto trouwens 🤨 of laat ik het zo stellen ik zie het moeilijk. Maar inderdaad zoals eerder vermeld kun je de sponning ruimer maken door frezen of fein. En anders tegen kozijn plaatsen met een latje er onder voor ondersteuning. Bovenkant netjes afkitten ipv weer een latje oid.
 

Jeroen_01

  • #4
Spouw is inderdaad niet te zien op de foto. Kozijn zit daar precies boven.

Helaas heb ik geen frees om de sponning iets ruimer te maken. De sponning heb ik niet nodig voor de ondersteuning. De vensterbank wordt voldoende ondersteunt door verlijmen met de binnenmuur en steekt slechts circa 7 cm uit aan de voorzijde t.o.v. de binnenmuur.
 

Jeroen_01

  • #5
Wat laat, maar een update.

Om het mooi pas te maken heb ik het cement er afgeslagen. Nadeel is dat je ook stenen los komen te zitten. Maar dat weer netjes gemetseld en op de juiste hoogte.

IMG_20200202_155930.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu