Plaatsen panlatten tegen klimaatfolie

Teunvb

 • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met de zolder te isoleren. Ik heb nu glaswol geplaatst en ertegenaan een klimaatfolie zodat ik geen vochtproblemen krijg. Nu wil ik het afwerken met gipsplaten alleen moet ik daarvoor een regelwerk van panlatten maken om de gipsplaten tegenaan te schroeven. Nu is het makkelijkste om deze latten tegen de gordingen aan te schroeven alleen schroef je dan door de folie heen die je juist luchtdicht hebt afgewerkt.. Zorgt dit ervoor dat de isolatie een stuk minder effectief wordt omdat hij dan als het ware lek is of maakt het weinig verschil omdat je de latten er strak tegenaan schroeft? Zijn er andere(betere) opties om de panlatten te bevestigen? Hieronder een beeld hoe het eruit ziet.

alvast bedankt voor de reacties!

WhatsApp Image 2022-08-05 at 8.02.08 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-08-05 at 8.02.08 PM (1).jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Die latten noem je rachels.
  het maakt zeker verschil die gaten maar vrijwel iedereen doet dat.
  het alternatief is een vrijdragend plafond.
   

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Je klemt die rachels er met de schroef stevig tegenaan dus het wordt alsnog behoorlijk dicht. En je hebt klimaatfolie, een beetje vocht dat er door komt kan er ook weer uit.... En de balk (het spant) die ik zie is ook niet dampdicht..... Conclusie: als je verder netjes werkt maakt het allemaal niet zoveel uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu