Plaatsen goot en waterkering

JoostBr

 • #1
Ik ben in de afrondende fase van mijn schuur gekomen. Hierbij een foto van de situatie nu:

IMG_4040.JPG


Van het weekend hebben we de pannen gelegd en nu wil ik de goten plaatsen. Idee was om de beugels op het dakbeschot te schroeven (Dus geen gootplank) en de dakfolie in de goot te laten eindigen. De goothoogte is ca. 2,50m en de dakhelling 35 graden. Als ik nu de beugel op het dakbeschot monteer blijf ik in een bepaalte hoek de tengels en laatste dubbele panlat zien. Zie foto wat ik bedoel (rood blijft zichtbaar). Dat is niet fraai.

IMG_4043.JPGIdee was om de beugels wat op te hogen, waardoor de tengels en panlatten niet meer in het zicht zijn. Gevolg de dakfolie komt niet meer de goot uit (voorzijde komt nog een boei tegen aan), maar eindigt tegen de boeidelen. Kan ik hier vochtproblemen verwachten?

Alternatief is de hele onderste rij pannen eraf, onderste rij panlatten verwijderen, tengels afzagen tot de diepte gootplank, onder de folie een gootplank aanbrengen, beugels en onderste rij panlatten weer plaatsen en de pannen weer terug. Eerste oplossing is de kortste klap, maar ook een geschikte?

Gr

Joost
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem52

  • #2
  Hoi,
  Tengel en panlat zwart verven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu